Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scriitorii și Libertatea

Zoom Scriitorii și Libertatea

Scriitorii români trebuie să-și dorească Libertatea. E vorba de tabloidul cu pricina.

“Scandal fără precedent: scriitorii români s-au răsculat!”, a titrat tabloidul Libertatea acum câteva zile, deschizând ceea ce jargonul corporatist numește o “fereastră de oportunitate”.

Te gândești cum să ajungi la tiraje de 50.000 de exemplare din Cormac McCarthy, tiraje pe care le trag ungurii, cu o piață de trei ori mai mică? Libertatea.

Te gândești cum să scoți revistele literare din tirajele pe care le au fluturașii de pensie într-un sat de munte? Libertatea.

Evident, cu un simplu articol nu se schimbă mare lucru. E nevoie de mai mult.

Rețeta e simplă, o vedem zi de zi. Visez la niște filmări cu camera ascunsă: Daniela Crudu și Bianca Drăgușanu să-i bea, cu paiele, margherita din buric lui Alex. Ștefănescu.

Daniel Cristea-Enache va trebui să fie surprins de paparazzi în compania unor trendsetterițe costumate în Scufițe Roșii – să le mănânce din scufii merdenele umplute cu ciuperci halucinogene. Gabriel Chifu va trebui să spargă banii de pe premiile literare pe care i le aruncă Nicolae Manolescu pentru avans la un Lamborghini Aventador. Dacă mai e nevoie de bani, vinde Manolescu două case de vacanță ale Uniunii.

Nu în ultimul rând, o bătaie, într-un club, între gașca lui Manolescu și un grup de tineri reformiști.

Singurul care până acum își joacă rolul cu precizie matematică e Nicolae Manolescu. Are atitudinea Mihaelei Rădulescu, ceea ce ține deja de talent. Nu poți să mimezi asta, e ceva înnăscut. Omul stă pe un iaht din creierii lui și, din când în când, se scapă cu niște aere puturoase: săracilor, lipsiților de talent, invidioșilor, marginalilor, necunoscuților! Superb, domnule Manolescu, asta e atitudinea! O singură chestie v-aș mai ruga: să postați pe Facebook o poză în care stați în pat (doar în chiloți, dacă se poate) și peste tot în jur și pe trupul dumneavoastră sunt bani. Bani și foi din actele de la tribunal care justifică faptul că sunteți președintele USR. Mamă, vor muri netalentații de invidie! Vă garantez, seara o să rupeți la Capatos. Jur, va veni celălalt inegalabil Nicolae (Guță) cu “Nichi” scris mare pe burtă. Da, el își descoperă burta când îi e cald. Cred că și dumneavoastră ar trebui să faceți la fel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint