Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (10)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (10)

Un fum alb se răspîndi de pe coș deasupra pieței, sperînd parcă să mai distragă atenția de la praful în ochi care venea în nori groși dinspre Palatul Victoria.

– Habemus buget! se ridicară voci în aerul rece, împinse de speranța normalității, transformată în groază cînd ușile se dădură la o parte și Cîțu ieși cu sulul de pergament în mînă în balconul ce trona asupra mulțimii.

– Dragi concetățeni, vin în fața voastră să vă arăt cum dau drumul economiei! țipă el triumfător, poate cu două octave mai sus decît orice voce masculină trecută de pubertate.

– Strînge cureaua, nesimțitule, nu ți-e rușine? tună întreaga piață plină de revoltă.

Surprins de o asemenea reacție violentă, Cîțu se scărpină în cap cu mîna dreaptă neobservînd, din cauza emoției, desigur, că încă mai ținea în ea strîns sulul bugetului.

– Minune a minunilor! Faceți liniște, se naște o idee economică! abia cuteză să șoptească piața, cuprinsă de evlavie.

Pînă și economia îngenunchease smerită în față acestui magnific tablou.

– Sta-ți li-niș-ti-ți, gu-ver-nul meu lu-crea-ză pen-tru voi! enunță plin de mecanică empatie Klaus I și apoi privi cu intensă absență cum o mînă lungă și înstelată îl trage pe Cîțu înapoi în sala de ședințe.

Pajii împinseră cu mopurile niște vălătuci de aburi groși, semn al muncii neprecupețite pentru binele națiunii, și apoi ușile balconului se închiseră sec.

– Și totuși, cum balansăm bugetul ăla? îndrăzni să insiste ministrul Năsui din spatele unui frumos nas rotund și roșu.

Nimeni nu se deranjă să-i răspundă. De cînd fusese lăsat să se joace de-a antreprenoriatul, Claudiu dezvoltase o pasiune de-a dreptul nesănătoasă pentru balansat, insistînd să fie mereu prezent pe uniciclu și purtînd pantofi ridicol de mari. Bine măcar că acceptase să lase popicele de jonglat la intrare.

– Dacă stau strîmb și judec… începu solomonește Klaus I, speriindu-i întrucîtva pe membrii cabinetului.

– Drept, augustitate, întotdeauna drept! interveni extrem de serviabil Rareș Bogdan prin batistă, pentru că tocmai își ștergea gura de transpirația stîrnită de cuvîntul „buget“.

– Cui îi pasă cum judec, deja am fost încoronat președinte! îi tăie vorba unsul lui Dumnezeu cu Mobil Super 3000. Important e că stau strîmb și asta îmi strică tihna!

Dînd dovadă de mult mai multă intelligence, Vlad Voiculescu rupse mai multe pagini din Agenda medicală 2021, le împături de mai multe ori și le îndesă sub piciorul stîng al președintelui. Un zîmbet larg, de vacanță la Miami, defragmentă fața acestuia.
1 comentariu

  1. #1

    Pare a fi luat in mana altceva, nu sulul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale