Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (9)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (9)

– Atunci, reveni Cîțu asemeni unui herpes genital tratat impropriu, dacă de la Securități nu putem tăia buget, și nici de cel alocat lingăilor noștri nu ne putem atinge, nu ne mai rămîne decît luăm de la medici, ridică el din umeri, așa cum avea obiceiul cînd spunea un lucru bine gîndit și foarte normal.

– Da, să tăiem salariile medicilor! șuierară toți.

– Nemernicii ăia bugetari!

– Șpăgarii ăia împuțiți!

– Aroganții ăia care se cred mai presus decît noi doar pentru că fac ceva util pentru societate!

– Și dacă nu le convine n-au decît să plece!

– Da, așa cum plecau înainte să aibă salarii decente!

– Și să zică mersi că nu le închidem spitalele alea pline de nosocomiale cumpărate la un preț excelent de la Hexi Pharma! sări Boc asemeni unui pechinez feroce.

– Bine, dar dacă pleacă toți, noi pe cine mai privatizăm pe niște sume care ne-ar recomanda drept proștii satului dacă n-ar fi instituția parandărătului? interveni expert Vlad Voiculescu.

Obiecția era justificată, fură nevoiți să recunoască. Ura pentru gloatele de fraieri care îi aduseseră la putere trebuia potolită prin acte pline de dispreț, dar nu putea afecta sfîntul ideal al bișnițărelii cu viitorul națiunii. Trebuia aleasă o soluție de mijloc.

– Și poate ar fi o idee să tăiem și de la arheologi, mormăi gînditor Gheorghiu din fotoliul Culturii.

– De ce neapărat de la arheologi?

– De cînd am venit în minister mi-am întrebat mereu secretara: „Ce fac ăștia, dragă?“.„Sapă, tovarășe ministru!“, îmi zicea. Și am luat asta personal.

– Dar… de ce?

– Păi, ei cred că eu sînt picat în cap din Lună? Păi, cine să-i creadă pe ăștia că sapă încontinuu de cînd am venit eu în minister? Degeaba mă iau ei drept ultimul prost, pentru că eu am sursele mele din structuri, la care pot să apelez pentru intelligence. Uite, i-am întrebat pe doi experți excavari din Ghencea Militar, de la care cumpăr de obicei colivă bună, de casă, și mi-au zis că ei sapă maxim două-trei ore pe zi. Și ei lucrează în regim militar, nu te joci cu armata! încheie el dramatic, făcîndu-l pe Klaus I să simtă o înțepătură ciudată în buzunarul pantalonilor, acolo unde zăcea amintirea unei rachete Patriot. Sau cel puțin așa îi plăcea să pretindă față de sine cînd rememora cum se juca mai demult de-a politica externă cu doamna Carmen și îi promitea că o să se simtă ca în Reich și o să țină o mie de ani, dar numai dacă îl ajută să Make Romania Great Again.

Amuzat că asemenea amintire îi mai tulbura simțurile, Klaus I privi în jos, înspre buzunarul buclucaș. Cînd colo, să vezi poznă: nu amintirea îl gîdila, ci premierul Cîțu. Toată discuția aia despre buget îi dăduse o stare de înfrigurare și, disperat să-și încălzească mîinile, le îndesase pînă la cot în primul buzunar străin disponibil.

– Domnule Cîțu, degeaba insiști, nu vei găsi nimic acolo!

– Alteță, vă rog să mă iertați, nu am vrut să vă hărțuiesc financiar! Nu la bani mă gîndeam cînd am început să caut febril în pantalonii dumneavoastră!

– Nici eu nu mă gîndeam la bani cînd te-am avertizat, îl liniști Klaus I.

– Mă tem că nu înțeleg… suspină Cîțu.

– Noi am investit în imobile, îl lămuri Klaus I.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]