Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (10)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (10)

Un bufnet surd, venit parcă de la mari depărtări, le întrerupse tuturor șirul gîndurilor de slavă la adresa Marelui Copan. Ce să fi fost oare acel zgomot misterios? Conta, oare, în marea schemă a lucrurilor? Avea să-i afecteze? Era cazul să se arate îngrijorați de soarta sărăcanilor din afara acelor sfinte ziduri? Întrebările li se citeau pe chipuri, zugrăvite atît de mare încît era clar de ce nu mai rămăsese nici măcar un loc și pentru inteligență. Da, asta trebuie să fi fost. În orice caz, ochii întregului cabinet se întoarseră întrebători înspre Ludovic I, plasat în fața lui Turcan.

– Mărite doamne, glăsui guranul Rareș Bogdan, fără să fie clar dacă vorbește cu Șică I, cu Turcan sau cu amîndoi, ce să fi fost larma de adineauri?

– Sună de parcă ar fi căzut ceva moale, îndrăzni unul din miniștri cu îndoială în voce.

– Da, ceva parcă de paie, adaugă un altul, deja mai curajos.

– Trebuie să fi fost vreo paiață ridicolă, ceva ce stîrnește rîsul și mila, încercă Ludovic I să filosofeze. Tu ce crezi, Ralu?

“Să se fi jucat Stăpînul cu democrația și s-o fi scăpat iar pe jos ca un bleg?”, gîndi Turcan, ea însăși înfiorată de curajul ei. Icoana făcătoare de guverne a lui Klaus păru însă să clipească nițel complice.

– Indiferent de ce-ar fi fost, nu cred că are vreo legătură cu noi, zîmbi ea încercînd să alunge norii bănuielilor.

– Da, să nu ne mai pierdem vremea cu toți proștii și cu toate prostiile, îngînă repede și Ludovic I, îndemnat de vreo doi ghionți și un “Fii și tu bărbat, din cînd în cînd, nu te baza doar pe mine!”, șuierat de Turcan. Dragi colegi, cumetrilor – accentuă el – a venit vremea să arătăm de ce sîntem în stare!

Aruncă iute o privire către umbra neagră și răsuflă ușurat cînd aceasta încuviință discret.

– A venit vremea, continuă Ludovic I îndreptîndu-și pălăria de premier și dînd curajos clinchet din clopoțeii din cele trei vîrfuri, să punem suflet în lucrare și să dăinuim!

– Daaa, să dăinuim cît mai mult în funcții! încuviință întregul cabinet.

– A venit vremea, continuă Șică I cu și mai mult patos, să arătăm poporului de ce ne-a ales și de ce ne va alege, în veacul vecilor! A venit vremea să le luăm soarta în mîini!

– Daaa, să o luăm în mîini! strigă întreaga adunare într-un glas.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]