Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (10)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (10)

Un bufnet surd, venit parcă de la mari depărtări, le întrerupse tuturor șirul gîndurilor de slavă la adresa Marelui Copan. Ce să fi fost oare acel zgomot misterios? Conta, oare, în marea schemă a lucrurilor? Avea să-i afecteze? Era cazul să se arate îngrijorați de soarta sărăcanilor din afara acelor sfinte ziduri? Întrebările li se citeau pe chipuri, zugrăvite atît de mare încît era clar de ce nu mai rămăsese nici măcar un loc și pentru inteligență. Da, asta trebuie să fi fost. În orice caz, ochii întregului cabinet se întoarseră întrebători înspre Ludovic I, plasat în fața lui Turcan.

– Mărite doamne, glăsui guranul Rareș Bogdan, fără să fie clar dacă vorbește cu Șică I, cu Turcan sau cu amîndoi, ce să fi fost larma de adineauri?

– Sună de parcă ar fi căzut ceva moale, îndrăzni unul din miniștri cu îndoială în voce.

– Da, ceva parcă de paie, adaugă un altul, deja mai curajos.

– Trebuie să fi fost vreo paiață ridicolă, ceva ce stîrnește rîsul și mila, încercă Ludovic I să filosofeze. Tu ce crezi, Ralu?

“Să se fi jucat Stăpînul cu democrația și s-o fi scăpat iar pe jos ca un bleg?”, gîndi Turcan, ea însăși înfiorată de curajul ei. Icoana făcătoare de guverne a lui Klaus păru însă să clipească nițel complice.

– Indiferent de ce-ar fi fost, nu cred că are vreo legătură cu noi, zîmbi ea încercînd să alunge norii bănuielilor.

– Da, să nu ne mai pierdem vremea cu toți proștii și cu toate prostiile, îngînă repede și Ludovic I, îndemnat de vreo doi ghionți și un “Fii și tu bărbat, din cînd în cînd, nu te baza doar pe mine!”, șuierat de Turcan. Dragi colegi, cumetrilor – accentuă el – a venit vremea să arătăm de ce sîntem în stare!

Aruncă iute o privire către umbra neagră și răsuflă ușurat cînd aceasta încuviință discret.

– A venit vremea, continuă Ludovic I îndreptîndu-și pălăria de premier și dînd curajos clinchet din clopoțeii din cele trei vîrfuri, să punem suflet în lucrare și să dăinuim!

– Daaa, să dăinuim cît mai mult în funcții! încuviință întregul cabinet.

– A venit vremea, continuă Șică I cu și mai mult patos, să arătăm poporului de ce ne-a ales și de ce ne va alege, în veacul vecilor! A venit vremea să le luăm soarta în mîini!

– Daaa, să o luăm în mîini! strigă întreaga adunare într-un glas.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Coronavirusul, pseudonimul penibil al ciumei

  25 februarie 2020

  Arta a cochetat cu moartea la Carnavalul din Veneția pînă cînd măștile fascinante și grotești pe care turiștii și le-au tras fericiți pe meclă au fost înlocuite brusc cu o […]

 • Coronapirus

  25 februarie 2020

  Cel mai nou, puternic și neașteptat aliat al Opoziției e acum coronavirusul, care vine din Italia, pe vechiul drum al romanilor, să ia în stăpînire ce a mai rămas, după […]

 • Guberniul său

  25 februarie 2020

  „Poate dumneavoastră aveți treabă și noi vă reținem!“ Asta i-a spus un ziarist președintelui Iohannis luni, când acesta din urmă limitase numărul de întrebări pe care le puteau pune ziariștii […]

 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

Cele mai citite