Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (25)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (25)

O tăcere stranie învălui cabinetul după ultimele cuvinte ale vistiernicului Cîțu. Miniștrii se priveau unii pe alții fie cu stinghereală, fie cu un licăr poznaș în pupile. În cele din urmă, Ludovic II își asumă poziția de bărbat la îndemnul lui Turcan și vorbi, roșu la față și încercînd din răsputeri să nu chicotească:

– Cîțule, noi nu înțelegem de ce racii care epilează brazilian s-au mulțumit doar să te tundă chilug și au ignorat complet faptul că nu aveai pantaloni pe tine, dar acum vrei să ieși din sac?

– NU! Am și eu demnitatea mea! mormăi Gollum– pardon,Cîțu.

– Dar dacă ți-aș lipi niște bani pe frunte, să nu se vadă chelia? interveni Turcan.

– Și despre ce sumă ar fi vorba? rosti Cîțu, brusc îmbunat.

– Depinde… tu cam cît ai putea să împrumuți prostește și cu dobînzi oneroase? îl stîrni Tătaru.

Fără să mai poată rezista după o asemenea întrebare, Cîțu scoase capul din sac. La vederea lui, Anisie leșină, Predoiu chițăi, iar Violeta scăpă un geamăt de repulsie, de parcă ar fi atins un sărac.

– Pune, băi, niște chiloți pe tine, nu ieși așa! Sînt femei aici! îl apostrofă umbra neagră.

– Da, sînt și doamne aici! întări Violeta.

– Nu, Violeta, sînt doar femei. Ar fi fost și doamne, dar pe ultima ai avut tu grijă s-o dai afară, spuse umbra neagră cu dispreț.

– Băi, eu pînă la urmă ce fac? Ies sau mai stau? întrebă Cîțu, scoțînd din sac un creștet roșu, aprins de enervare.

– Nu-l putem lăsa să iasă așa, susură Turcan conspirativ în urechea lui Ludovic II. Arată fix ca planul secret de guvernare liberală.

– Și ce să facem? Să-i punem o perucă? Am avea una de la petrecerea McDonald’s, e și colorată…

– Da, n-ar sesiza nimeni diferența, admise Turcan. Dar e prea creață și mi-e teamă că, dacă îi alunecă pe bărbie, Florinel o să arate fix ca pretențiile de patriotism ale Atotmutului.

– Și atunci?

– Atunci cred că umbra neagră s-ar putea să aibă dreptate… Să-i dăm niște chiloți!

Legenda spune că Ludovic II a poruncit fix ce i-a ordonat Turcan și pajii au adus perechea de chiloți sortită să-l aducă pe Cîțu înapoi la lumină. O mînă ieși din sac și trase chiloții hoțește înăuntru…Racii se auziră forfecînd de zor…  În final, o muzică ciudată învălui sala și din sac ieși năvalnic vistiernicul Cîțu, mascat pe față cu perechea de chiloți în dungi alb-vișinii și înfășurat în mantia făcută dintr-un furou pe care nimeni nu știa de unde îl avea. Luînd o poză marțială în fața aparatului de măsurat nesimțirea, pentru ca șuierul acestuia să-i facă pelerina să fluture, Cîțu rosti solemn:

– Un singur popor fraierit… un singur stat jecmănit… un singur supererou parvenit: Căpitanul Finanțist!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]