Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (27)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (27)

– Într-adevăr, preamărite Șică, de ce ai o haină cu trei numere prea mare?

Ludovic II se albi și încercă să murmure ceva, dar buzele nu păreau să-l asculte. Un novice ar fi presupus că premierul era victima unui atac cerebral care secționase legătura neuronală dintre creier și gură. Un veteran auzise destule declarații cît să știe că o asemenea legătură nu existase niciodată.

– În primul rînd, pentru voi sînt Maiorul Barosăneală! izbuti într-un final să pițigăie. Și, în al doilea, nu e haina e prea mare, ci eu am stat prea mult în jacuzzi cu admiratoarele mele și am intrat la apă, reveni el țanțoș.

Dar nu apucă să se cocoșească pînă la capăt că răbufni în scenă un alt supererou liberal:

– Vai, bunicuțo, ce nas mare ai! exclamă Turcan, mascată cu o pereche de tanga roșii cu paiete pe care scria „From Robo with love“.

Întregul guvern chicotea pe înfundate privindu-l pe Ludovic înecîndu-se în explicațiile prea vagi și în mînecile prea largi. În cele din urmă, cedă.

– Bine, mărturisesc, nu e haina mea, m-a rugat un prieten cu firmă să i-o țin puțin cît merge la pipilică! Dar banii sînt ai mei! protestă Ludovic II. Am muncit pentru ei!

– Adică i-ai găsit în buzunare? întrebă umbra neagră.

– Da! recunoscu Șică II, mirat că Marele M are nevoie să i se explice ce e aia muncă pentru un politician. Da’ tu cine ești? se întoarse el spre Turcan, încercînd să abată atenția de la propria-i nimicnicie.

– Eu sînt sora din România a lui Liberty Bell, protectoarea democrației, îi răspunse Turcan. Sînt Clopotul Liberalității! spuse ea cu mîndrie.

– Mda, un surd îți mai lipsește, observă umbra neagră.

– Guvernul întreg e surd la nevoile României, îi răspunse Turcan zîmbind misterios și satisfăcut.

– Uite, că tot veni vorba, mormăi umbra neagră, aveți deci Căpitanul Finanțist, Maiorul Barosăneală, Clopotul Liberalității, dar aveți voi și un lider supererou? Cine vă conduce pe voi?

– Cum cine? Generalul Electric!

– Și ce general e ăsta?

– Cred că de artilerie… mormăi încurcată Turcan. În orice caz, el însuși este o baterie mereu în stare de alertă. Aude tot.

– Baterie? întrebă încurcată umbra neagră.

– Da, baterie. O pilă electrică, dacă vrei, adăugă Turcan, știind că Marele M este uneori cumplit de ignorant în materie de noi tehnologii.

Umbra neagră privi total întîmplător în direcția icoanei făcătoare de guverne și își șopti deprimată:

– Era și normal ca un asemenea guvern să aibă drept lider o pilă cu urechi.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Turcanca, un fel de galetusha.. sau o p..a-roz-cu-luminitze.. .

 2. #2

  Sunteti rautaciosi, foarte rautaciosi.
  Explicatia hainei cu trei numere mai mari e simpla si tine de Covrig19, Lucovid Organ practica distantarea sociala si la el in haina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]