Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (36)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (36)

Gollum, pardon, Cîțu, scutură nervos din pletele muiate fleașcă și lătră din nou la amoraș: „Nu ți se pare de porc să ne pui să suportăm efectele propriilor acțiuni???“

– De porc ar fi doar în infernul islamic, îi explică doct amorașul. Dar cum inșii de soiul vostru n-au nici un Dumnezeu în afară de propria persoană, pot să-ți spun că nu, nu e de porc, e după chipul și asemănarea ta.

Roșu ca un steag PSD răsfiert la un miting electoral și cu o mînă în șold, cealaltă întinsă acuzator în față, Cîțu părea gata să scoată abur pe urechi și să cînte despre cum este un ceainic mic și curajos.

– Florinele, spune-ne ce s-a întîmplat, interveni împăciuitoare Turcan.

– Stăteam pe… și făceam niște planuri economice pentru România cînd vorbele amorașului despre impostorii de noi condamnați la iluzie au ajuns la urechile budei, care s-a destrămat instant.

– Și ai căzut?

– Drept în viitorul economic al României! suspină plin de scîrbă Cîțu. M-am umplut de program liberal de guvernare pînă peste urechi! Și cum asta nu era destul, a intrat peste mine prin ușa destrămată și un nebun fără cap, în rochie, care voia să-l deschei la șliț.

– Și ce ai făcut?

– M-am uitat să văd dacă are epoleți, caz în care situația devenea absolut normală și acceptabilă din punctul meu de vedere.

– Și avea?

– Greu de spus, aveam ochii plini de liberalism. Am încercat eu să mă șterg, dar n-aveam în buzunare decît un șervețel pe care mîgzălisem planul ăla pe zece ani de redresare a României.

– Deci te-ai umplut și mai rău.

– Vezi, băi, ce înseamnă să-ți vorbească în față un politician fără mască pe figură? comentă amorașul.

Cîțu nu catadicsi să răspundă unui adevăr atît de ofensator. Trecu mai departe, doar-doar nu va reține nimeni întrebarea.

– În final ne-am înțeles prin semne: eu să-l ajut cu șlițulși el mă ajută să fiu din nou curat.

– Și ai găsit tu șliț…la o rochie?

– Nu, dar am împrumutat unul la rate foarte-foarte convenabile pentru aproape toată lumea. De emoție, eu și cămătarii aproape am plîns unii în brațele altora.

– Și cei care vor plăti?

– Ăia au tot timpul să plîngă, că doar nu degeaba i-am îndatorat pe cîteva generații.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite