Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă istorie a criminalității românești (5)

Zoom Scurtă istorie a criminalității românești (5)

1927 – Apare Mișcarea Legionară, organizație constituită special pentru a-i învăța pe români să stea cu mîna întinsă și să fie foarte agresivi pe tema asta. Apar primele conflicte cu marele său dușman, Garda dă Fer.

1941 – Mareșalul Antonescu declară deschis sezonul micului trafic de frontieră cu memorabila frază “Ostași, vă ordon: treceți Prutul!”.

1946 – Comuniștii cîștigă alegerile în România grație popularului slogan “Nu pot ei vota cît putem noi fura!”.

1965 – Nicolae Ceaușescu preia puterea supremă și dovedește că poate fi cel mai țărănoi mafiot din istorie. Dacă interlopii care se respectă își dau dușmanii la lei, în regimul lui nea Nicu leii n-au nici o valoare, iar indezirabilii pot fi, în cel mai bun caz, aruncați în colții unei populații înfometate și înfrigurate.

1989 – Infamie: fostul cizmar este executat la Tîrgoviște în loc să doarmă cu peștii, purtînd pantofi eleganți de ciment. Țară de căcat, asasinate de căcat…

1990 – Mano Nera își trimite gorilele să confiște dozele de democrație trase pe nas în Piața Universității.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale