Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Evul Mediu și Renașterea (2)

Zoom Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Evul Mediu și Renașterea (2)

1337-1453: Primele negocieri de tip Brexit întra Anglia și Franța se încheie cu succes după un război dilomatic de 100 de ani.

1348: Moartea neagră vine din Asia și problema suprapopulării Europei cu imigranți este amînată pentru cîteva secole.

1396: Bătălia de la Nicopole. Multiculturalismul cruciat este înfrînt de valurile de imigranți otomani. Apar primii români care pretind că își permit să meargă “la turci, la all-inclusive” deși ei merg cu carul abia pînă la Albena.

1454: Gutenberg inventează tiparul. Alfabetizarea ia avînt odată cu apariția primelor cărți porno. Primele feministe realizează că literatura este o formă de violență împotriva femeilor și încep marșuri pro-analfabetism.

1462: Valahia atinge culmile civilizației și toleranței. Radu cel Frumos, reprezentant al unei minorități sexuale, preia tronul țării în defavoarea unui țepar notoriu.

1492: Cristofor Columb ajunge în Bahamas și începe lupta pentru drepturile minorităților. Este cea mai de succes acțiune democratică, majoritatea dispărînd pentru totdeauna în nici 50 de ani.

1501: Primii cetățeni africani ajung în Lumea Nouă prin programul Work and Travel.

1506: Leonardo da Vinci termină Mona Lisa și se încăpățînează să susțină că e o capodoperă, deși pictura nu reprezintă o femeie de culoare care este săracă și lesbiană.

1558: Elisabeta I urcă pe tronul Angliei și demonstrează că, spre deosebire de regimul Mariei Tudor, feminismul poate avea și o față umană.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]