Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Slugarnici de dau în gropi

Zoom Slugarnici de dau în gropi

A murit un om care se afla într-un loc în care n-avea ce căuta, într-un moment în care n-ar fi avut voie să iasă din garaj. Dar omul cu pricina era polițist, iar respectarea regulamentelor nu-i este la îndemână unui polițist, mai ales atunci când are șefi care pot justifica orice încălcare a legii și a regulamentelor prin existența unui interes superior, de-a dreptul național.

Un șef de polițiști care nu are informații complete despre situația traficului și despre starea drumurilor din orașul în care lucrează este un șef de polițiști căruia nu-i poți cere demisia pentru că, cel mai probabil, el nu știe nici măcar să citească informațiile care-i ajung pe birou. Dar e suficient să rogi o secretară să scrie demisia aia pe un computer, s-o printeze, iar șeful să pună doar un x și amprenta degetului mare în josul paginii.

Un militar care trece nepăsător pe lângă locul în care un subordonat moare este un militar care are uniformă doar pentru ca ordonanțele să curețe un singur costum de rujul amantelor și de voma partenerilor de șpriț.

Iar asemeni acestor șefi de poliție, militari, miniștri și viceprim-miniștri sunt pseudo-ziariștii care le acoperă faptele și le ridică ode în ciuda evidențelor. Două emisiuni la rând, în studioul păstorit de Mihai Gâdea nu s-a vorbit decât despre gropile criminale. Restul problemelor au fost expediate rapid. Dreptul la antemergător, viteza de deplasare, condițiile improprii scoaterii motocicliștilor pe traseu? Astea sunt copilării. De vină e groapa, nenorocita de groapă. Ea și numai ea poartă vina crimei de pe 20 octombrie. Așa a decis colectivul editorial al emisiunilor de seară de la Antena 3, așa se execută, de atunci încolo, linșarea gropii. Pentru că, orice am spune, este mai ușor să aplici justiția, fie ea și televizată, unei gropi. O groapă nu se zbate, o groapă nu urlă, o groapă nu amenință, mai ales, cu încetarea liniei de finanțare. Căci aceasta este problema televiziunilor – cele mai multe – care au acoperit cu limbile lor accidentul de marți, 20 octombrie: finanțarea.

Nu doar că intervențiile lui Gabriel Oprea în televiziunile românești erau cunoscute în breasla ziariștilor, dar noi am și scris despre ele. De exemplu, atunci când am povestit că menținerea Sorinei Matei pe post, la B1, i se datorează gealului Oprea, care l-a sunat pe șeful postului și a mai prelungit agonia acoperitei. Ca un părinte adoptiv plin de intenții bune, Gabriel Oprea a preluat, ușor-ușor, rolurile lui Vântu, Voiculescu, Niro, Cocoș, Udrea și Marian Vanghelie. A preluat rolurile și, cumva, a făcut rost și de sacoșele care se duceau spre televiziunile de știri pentru netezirea imaginii finanțatorilor din umbră. Degeaba se joacă Ponta de-a polițistul rău care cere televiziunilor să-și plătească taxele și impozitele, când însuși șeful polițiștilor din România știe ce înseamnă aia finanțare ilegală a unor instituții de presă.

Dar nu-i nimic. Dați în groapă, săriți pe ea, nenorociți-o. Groapa e de vină, urlă slugile din televiziuni, groapa omoară, după cum behăie postacii și sclavii din partid. Omorâți groapa, iar Generalul va străluci din nou, așa cum trebuie să strălucească marii oameni de stat.

Groapa, stimate spinări plecate, ei bine, groapa sunteți voi. Gaura aia fără fund în care stăpânii voștri aruncă bani fără a vă putea sătura vreodată. Fosa aia septică niciodată golită din care sar stropi atunci când vă mai alegeți cu câte-un pumn de monede. Dar stați liniștiți, în voi n-o să cadă nimeni. Deja sunteți ocoliți pe o rază din ce în ce mai mare, din cauza mirosului.

1 comentariu

 1. #1

  Excelent articol !!! Super !!! Asta-i trista realitate din mioritica noastra Rromanica !!!
  Hahaha…sa vezi ce-or sa sara “p(r)ostacii fuduli….mindrii…si platiti cu ceva monede sa-l injure pe autorul acestui excelent articol !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]