Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Slugarnici de dau în gropi

Zoom Slugarnici de dau în gropi

A murit un om care se afla într-un loc în care n-avea ce căuta, într-un moment în care n-ar fi avut voie să iasă din garaj. Dar omul cu pricina era polițist, iar respectarea regulamentelor nu-i este la îndemână unui polițist, mai ales atunci când are șefi care pot justifica orice încălcare a legii și a regulamentelor prin existența unui interes superior, de-a dreptul național.

Un șef de polițiști care nu are informații complete despre situația traficului și despre starea drumurilor din orașul în care lucrează este un șef de polițiști căruia nu-i poți cere demisia pentru că, cel mai probabil, el nu știe nici măcar să citească informațiile care-i ajung pe birou. Dar e suficient să rogi o secretară să scrie demisia aia pe un computer, s-o printeze, iar șeful să pună doar un x și amprenta degetului mare în josul paginii.

Un militar care trece nepăsător pe lângă locul în care un subordonat moare este un militar care are uniformă doar pentru ca ordonanțele să curețe un singur costum de rujul amantelor și de voma partenerilor de șpriț.

Iar asemeni acestor șefi de poliție, militari, miniștri și viceprim-miniștri sunt pseudo-ziariștii care le acoperă faptele și le ridică ode în ciuda evidențelor. Două emisiuni la rând, în studioul păstorit de Mihai Gâdea nu s-a vorbit decât despre gropile criminale. Restul problemelor au fost expediate rapid. Dreptul la antemergător, viteza de deplasare, condițiile improprii scoaterii motocicliștilor pe traseu? Astea sunt copilării. De vină e groapa, nenorocita de groapă. Ea și numai ea poartă vina crimei de pe 20 octombrie. Așa a decis colectivul editorial al emisiunilor de seară de la Antena 3, așa se execută, de atunci încolo, linșarea gropii. Pentru că, orice am spune, este mai ușor să aplici justiția, fie ea și televizată, unei gropi. O groapă nu se zbate, o groapă nu urlă, o groapă nu amenință, mai ales, cu încetarea liniei de finanțare. Căci aceasta este problema televiziunilor – cele mai multe – care au acoperit cu limbile lor accidentul de marți, 20 octombrie: finanțarea.

Nu doar că intervențiile lui Gabriel Oprea în televiziunile românești erau cunoscute în breasla ziariștilor, dar noi am și scris despre ele. De exemplu, atunci când am povestit că menținerea Sorinei Matei pe post, la B1, i se datorează gealului Oprea, care l-a sunat pe șeful postului și a mai prelungit agonia acoperitei. Ca un părinte adoptiv plin de intenții bune, Gabriel Oprea a preluat, ușor-ușor, rolurile lui Vântu, Voiculescu, Niro, Cocoș, Udrea și Marian Vanghelie. A preluat rolurile și, cumva, a făcut rost și de sacoșele care se duceau spre televiziunile de știri pentru netezirea imaginii finanțatorilor din umbră. Degeaba se joacă Ponta de-a polițistul rău care cere televiziunilor să-și plătească taxele și impozitele, când însuși șeful polițiștilor din România știe ce înseamnă aia finanțare ilegală a unor instituții de presă.

Dar nu-i nimic. Dați în groapă, săriți pe ea, nenorociți-o. Groapa e de vină, urlă slugile din televiziuni, groapa omoară, după cum behăie postacii și sclavii din partid. Omorâți groapa, iar Generalul va străluci din nou, așa cum trebuie să strălucească marii oameni de stat.

Groapa, stimate spinări plecate, ei bine, groapa sunteți voi. Gaura aia fără fund în care stăpânii voștri aruncă bani fără a vă putea sătura vreodată. Fosa aia septică niciodată golită din care sar stropi atunci când vă mai alegeți cu câte-un pumn de monede. Dar stați liniștiți, în voi n-o să cadă nimeni. Deja sunteți ocoliți pe o rază din ce în ce mai mare, din cauza mirosului.

1 comentariu

 1. #1

  Excelent articol !!! Super !!! Asta-i trista realitate din mioritica noastra Rromanica !!!
  Hahaha…sa vezi ce-or sa sara “p(r)ostacii fuduli….mindrii…si platiti cu ceva monede sa-l injure pe autorul acestui excelent articol !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]