Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sorin Ilieșiu de la Grupul pentru Delir Social

Zoom Sorin Ilieșiu de la Grupul pentru Delir Social

Ştiu că au trecut cam două săptămâni de la eveniment, dar, chiar şi aşa, merită discutat despre planurile de viitor ale unui candidat USL la postul de senator. Sorin Ilieşiu, al cărui panou electoral spune „L-aţi auzit şi l-aţi văzut la Antena 3, RealitateaTV, TVR, Digi 24, România TV“, a cuvântat din sediul PSD Sibiu, cu portretul lui Ion Iliescu în faţa ochilor, despre proiectul lui de lege, inspirat chiar de realitatea cruntă din teren: „Dacă voi fi parlamentar, voi iniţia o lege normală pentru alegerile parlamentare. Nu mi se pare normal că trebuie să faci rost de fonduri pentru campania electorală. Nu statul ar trebui să plătească campania – ziarele, televiziunile, radiourile să fie obligate să prezinte programele electorale ale candidaţilor, să o facă gratuit“.

Aşadar, un om care a muncit toată viaţa cu aparatul de filmat în mână, un om care n-a muncit pe gratis, ar vrea ca astăzi, când i-a ajuns campania electorală la os, presa locală, cea naţională, ziarele, televiziunile şi radiourile să-i distribuie în mod gratuit reclamele electorale. Nu din alt motiv, ci pentru că domniei sale nu i se pare normal să facă rost de fonduri pentru campania electorală, dar i s-ar părea normal, ca unui proaspăt liberal ce se află, ca presa, inclusiv cea privată, să stea la dispoziţia miilor de candidaţi la alegerile parlamentare, plătind nu salariile redactorilor, ci cheltuielile iscate de publicarea „programelor“ celor care visează la un venit lunar sigur ca deputat sau senator.

Deşi nu sunt de acord cu legea iscată în furtuna din creierul greu încercat al domnului Ilieşiu, pun la dispoziţie aici puţin spaţiu pentru a reda proiectul fostului membru al GDS, devenit invitat permanent al conturilor lui Ceauşescu:

„Ardelean, patriot, liberal, profesor, om de cultură, fiu de preot“, „Legi bune pentru Sibiu şi sibieni“, „Legi bune pentru Cultură şi Educaţie, pentru Biserică şi Armată, pentru Familie şi Sănătate, pentru Tineri şi Pensionari“. Astea ar fi, în mare, proiectele concrete. Urmează motivele pentru care candidează la Sibiu şi ar trebui votat de sibieni: „Sunt ardelean născut la Baia Mare […]“, „Sunt om de cultură legat de Sibiu mai ales prin faptul că am realizat un film documentar despre Emil Cioran […]“, „Sunt legat de Sibiu şi prin faptul că am participat de multe ori la Astra Film Festival Sibiu […]“ şi, mai ales, „Voi fi legat de Sibiu şi prin faptul că viitorul meu cuscru e sibian (căsătoria fiicei mele va avea loc în viitorul apropiat)“.

Sper, domnule Ilieşiu, că am redat fidel (căci gratis am făcut-o) programul şi principalele dumneavoastră idei şi argumente. Vă rog, în contrapartidă, ca atunci când veţi băga la vot legea aia a dumneavoastră, să mă ajutaţi şi pe mine cu o lege similară, prin care toţi directorii de imagine, indiferent dacă au ajuns sau nu în Parlament, să fie obligaţi să filmeze gratuit la nunţi, botezuri, cununii şi, cu precădere, la înmormâtarea bunului-simţ.

Publicat în Cațavencii, nr. 48, 5-11 decembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    ,,Vă rog, în contrapartidă, ca atunci când veţi băga la vot legea aia a dumneavoastră, să mă ajutaţi şi pe mine cu o lege similară, prin care toţi directorii de imagine, indiferent dacă au ajuns sau nu în Parlament, să fie obligaţi să filmeze gratuit (aici am taiat io), cu precădere, la înmormâtarea bunului-simţ.”REZON monşer!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint