Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sorin, recunoscătorul

Zoom Sorin, recunoscătorul

Scriam săptămâna trecută că în ANCOM, încă dinaintea venirii la șefia instituției a lui Sorin Grindeanu, se împământenise obiceiul ca rudele șmecherilor din politică să-și găsească un loc bun de muncă, unde să câștige, fără a face mare lucru, un salariu la fel de șmecher precum funcția protectorului. Era vorba, săptămâna trecută, despre fiica lui Gheorghe Flutur și cea mai recentă soție a lui Valeriu Zgonea, dar lista este mult mai cuprinzătoare.

Sorin Grindeanu, elegant cum îl știe un întreg județ (Timiș, în cazul de față), a stat suficient în funcție cât să fi avut timp să pună capăt acestui obcei. Dar de ce ar fi făcut-o? N-ar fi fost păcat? El însuși a fost pus în fruntea ANCOM ca să nu-i mai pară atât de rău că a fost debarcat cu scandal de la Guvern. Simpatic satrapul din Teleorman, până la urmă, căci nu s-a mai uitat la primejdii și a mai aranjat o angajare de formă, să fie bine pentru partid, să nu se scindeze suplimentar.

Câte datorii o fi avut Grindeanu, câți oameni o fi avut de răsplătit, la câte telefoane o fi răspuns afirmativ, încă nu știm, aflarea acestor lucruri fiind, cum se spune, work in progress. Știm, însă, sigur că cel puțin o datorie morală și-a onorat-o cu asupra de măsură.

În 2019, așadar, Elena Cristina Ionescu muncea cu deosebită competență și dăruire profesională, cu abnegație față de instituție și cu maximă eficiență la Compania Națională Loteria Română. Doamna Ionescu încasa pentru munca sa cinstită un biet salariu de doar 79.391 de lei anual. Vreo 6.615 lei pe lună. O mizerie de bani, în vremurile astea. Adică, să fim serioși… Ce poate face o soție, mamă a doi copilași, cu doar 6.615 lei lunar?

Măcinată de această întrebare existențială, doamna Elena Cristina Ionescu a aflat, prin mijloace specifice oricărui cetățean desconsiderat de angajator și plătit umilitor cu doar 6.615 lei lunar, că e concurs la ANCOM pentru funcția de consilier de specialitate la departamentul, desigur, consilieri de specialitate. Și, atunci, doamna Ionescu și-a sunat soțul fericită, cel mai probabil. Și i-o fi zis lui Răzvan (căci așa îl cheamă pe soț) că a găsit această oportunitate, că se simte pregătită și câte și mai câte. Probabil că soțul a încurajat-o, probabil că, fericit, ca orice soț, și-o fi sunat și el niște prieteni, să se laude cu soția, care, iată, în sfârșit, a găsit un alt loc de muncă, unde probabil va fi apreciată la justa valaore.

Iar Elena Cristina Ionescu a dat concursul, cu niște emoții uriașe, pentru că ajunsese, nu se știe cum, singurul candidat care a trecut de proba dosarelor. A dat proba scrisă singură, proba orală singură și, în cele din urmă, a izbândit, în ciuda tuturor piedicilor. Și-a sunat iar soțul, probabil, și i-a zis lui Răzvan că a reușit și că, gata, de la 6.615 lei pe lună va ajunge, cu puțin noroc, la un salariu de 11-12.000 de lei lunar. Răzvan a răsuflat ușurat și, poate (nu se știe sigur), l-o fi sunat pe Sorin să-i dea vestea cea bună și să-i mulțumească. Sorin o fi zis că nu-i nevoie de mulțumiri, căci candidata a spulberat competiția și, în plus, ce nu face el pentru Serviciu. Căci da, Răzvan, soțul Elenei Cristina Ionescu, este Răzvan Ionescu, directorul adjunct al SRI. General-locotenent, nu alta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint