Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Spălături la TVR

Zoom Spălături la TVR

Există trei tipuri de presă favorabilă PSD azi.

Există jurnaliștii pesediști care au dus lupte grele cu regimul Băsescu-PDL. Un Mugur Ciuvică, spre exemplu, a ieșit grav mutilat din acel sângeros război. Înspăimântătoare sechele i se văd și-acum în privirea tulbure, în vena care îi pulsează nefiresc pe gât. Omul urăște sincer amestecul Serviciilor în Justiție, în democrație, în orice. Pe toate acestea el vede, ca o ștampilă, fața hăhăitoare a lui Băsescu. În multe privințe are noimă, doar că omul se rezumă la asta: stat paralel, Kövesi, Coldea, DNA, diferiți americani care dau ordine Bucureștiului. Pentru el nu există fostul baron Dragnea, ajuns ”domnul președinte Dragnea”. Cât despre Viorica Dăncilă, guvern PSD-ALDE, dă-i naibii, nu-l interesează, securiștii conduc țara, hidra trebuie stârpită, umbra băsisto-pedelistă plutește încă peste România. Urăște cu pasiune PNL pentru că e, de fapt, PDL. Și cam aici i se epuizează resursele de venin. Alți anteniști sau reteviști sunt variații ale modelului Ciuvică. De cele mai multe ori mai nearticulate și mai puțin simpatice.

O altă categorie de jurnaliști pesediști este formată din reteviști: o masă amorfă de analiști, comentatori, pensionari, sindicaliști, foști securiști, popor de-a valma. O gașcă de propagandiști în cizme, plini de nămol și de alte substanțe până la gât, în frunte cu Pavel Abraham. N-au argumente, nu cunosc principii, sunt la ani-lumină distanță de unul ca Ciuvică. Ei împing rahatul sperând să facă din el un bulgăre. Vorbesc simplu și absurd. Îl auzeam pe Abraham acum două zile: “Să se dea odată amnistia și grațierea, așa e în toate statele civilizate”.

Și, jos de tot, în divizia Propagandă-târâtoare, le întâlnim pe Floriana Jucan și pe Lavinia Șandru.

Lucrurile stau cam astfel: anteniștilor le e jenă cu Dăncilă, știu că e agramată, infinit de incultă, iar despre pesediști știu că mimează democrația. Cei de la RTV, deși nu le e jenă de nimic, nu prea au cap, nu prea au cuvinte la ei, sunt și ei doar câțiva peste Viorica Dăncilă și Dănuț Andrușcă. Jucan și Șandru, însă, ohooo, Jucan și Șandru nu au nimic cu statul paralel, nu au nimic cu amnistia, ele bagă spălături. Dacă mai toți ceilalți propagandiști sau prieteni din presă ai PSD se limitează la casele lui Iohannis, la ascultări ilegale, la procurori dubioși, la un DNA abuziv, la bugetele Serviciilor, Floriana Jucan și Lavinia Șandru vor să facă din Viorica Dăncilă un monument politic european, punct de cotitură în istoria României, femeie, mamă și om de stat, o corcitură între Elena Ceaușescu în presa vremii și Ecaterina Teodoroiu.

Despre Jucan, ce să zici, femeia compune o revistă infantilă la ea în baie, dar Lavinia Șandru spală morți în direct la televiziunea publică – pe scurt, ia bani de la Dragnea ca să o spele pe Dăncilă. Da, așa crede Doina Gradea, directoarea TVR: s-o lăsăm mai moale cu PSD, pentru că ei ne dau bani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100