Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sportul cu balonul imaginar

Zoom Sportul cu balonul imaginar

Serialul de comedie The League pornește cu un mare handicap, deoarece e construit în jurul unui hobby care n-ar interesa niciodată pe cineva de la noi. Personajele sunt toate pasionate de Fantasy Football, adică un fel de Divizia Fantastică cu jucători de fotbal american. Practicanții acestui sport sedentar își aleg jucători reali de fotbal, alcătuiesc din ei echipe și obțin punctaje în funcție de prestația lor din etapa respectivă. E dureros să vezi cum oamenii pot fi atât de anoști și cum vorbesc apoi despre cât de anoști au fost atunci când nu i-a văzut nimeni. Probabil mai interesant ar fi, ca premisă, un serial de comedie în care eroul, un corporatist căruia îi place rutina, completează rapoarte contabile în timp real. Și la un moment dat, din cauza oboselii extreme și a plictiselii clinice, greșește o cifră, ceea ce stârnește hohote de râs și generează o cantitate apreciabilă de umor de situație.

The League pornește deci cu acest handicap, concentrându-se pe un domeniu care nu interesează pe nimeni. Mai mult chiar, dacă ești o persoană cu un oarecare simț al tragicului și al fragilității ființei umane, te aruncă într-o ușoară depresie. Oare cum pot oamenii să se entuziasmeze din cauza unei practici lipsite de sens, care gravitează insignifiant în jurul unei alte practici lipsite de sens? – te întrebi, gândindu-te să-ți îneci amarul în băutură. Dar asta în primele 30 de secunde ale episodului, fiindcă pe urmă vin glumele. The League e mai amuzant decât o arată premisa și merită urmărit măcar pentru personajele extrem de dubioase care îl populează: un avocat evreu care joacă murdar Fantasy Football, cumnatul lui boschetar și un pierde-vară obsedat de șogorie, care deține liste extinse cu toți șogorii lui și detaliile lor personale.

The League, comedie, 20 de minute, 2009-, difuzat de FXX. Cu: Mark Duplass, Nick Kroll.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint