Pe la începutul lui august am scris aici un text despre cum “nu toate studiile cercetătorilor sînt la nivelul lucrărilor lui Einstein, deschizătoare de drumuri. Ba, de fapt, multe dintre ele doar îndreaptă cîte o piatră pe un drum deja construit. Dar există o categorie specială: studiile care șterg piatra aia de praf cu o periuță de dinți”. Și promiteam, la sfîrșit, o urmare. Evident, am uitat! Dar revin acum, pentru că lista studiilor fără de care viața ar fi exact la fel e lungă și continuă să crească.
În American Journal of Medicine a fost publicat un studiu care spune așa: dacă mănînci multă mîncare prăjită, procesată și dulce, carne roșie, cereale rafinate și lactate grase, îți scad șansele să îmbătrînești “ideal”. Nuuu, serios?
Oricum, asta pare mai ușor de zis decît de făcut. Un alt studiu, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, constata că, dacă ieftinești legumele și fructele, oamenii le consumă mai frecvent. Bravo, strălucit studiu! Deci oamenii preferă să cheltuiască mai puțini bani, cine ar fi ghicit?
Cercetătorii francezi (o să vedeți îndată, makes sense) au dovedit fără drept de apel că muzicienii agață mai ușor. Ei au pus pe un tip să ceară numerele de telefon ale trecătoarelor, afișîndu-se cu o cutie de chitară, cu o geantă de sport sau cu nimic. Rezultatul? E timpul să mai mergeți pe la Ateneu. Fără geantă.
În 2010, un studiu din Journal of Social and Clinical Psychology a arătat că uichendurile și zilele nelucrătoare sînt asociate cu o îmbunătățire a stării de bine. Și eu, care voiam să deschid restaurantul “Thank God it’s Monday”…
Archives of Sexual Behavior: “Bacșișul chelnerițelor variază cu vîrsta într-o relație negativă, cuadratică (adică la pătrat), crește odată cu mărimea sînilor, e mai mare la păr blond și scade cu mărimea corpului”. Asta, cînd bacșișul vine de la bărbați. Femeile cred că fac exact pe dos.
Cercetătorii de la Texas A&M University au descoperit că atît bărbații, cît și femeile își doresc parteneri sexuali atrăgători. A&M înseamnă “Agricultural & Mechanical”. Dar e logic ca studiul să fi apărut aici, se pare că nu prea sînt diferențe între noi și păuni.
Dacă v-ați închipuit că băutul acasă, înainte de a ajunge la o crîșmă, scade nota de plată, ei bine, e greșit. Cică ajungeți să beți mai mult și crește riscul de pierderi ale cunoștinței, mahmureală, consum de droguri și sex neprotejat. Da’ sînt convins că ați aflat singuri asta.
Bărbații sînt mai atrași de amicele lor decît vițăvercea, a descoperit un studiu din Journal of Social and Personal Relationships. O să apară și studiul care să arate că bărbații sînt mai atrași de o buturugă decît invers, aveți răbdare.
Journal of Aging Studies a publicat un studiu cum că revistele ne arată predominant femei sub vîrsta de 40 de ani, chiar dacă publicul este de peste 50 de ani. Iar asta le face pe femeile în vîrstă să se simtă prost. Cumva, are legătură cu nr. 5, bănuiesc eu.
National Marriage Project a arătat că actele gratuite de generozitate ale partenerilor îi fac mai fericiți pe parteneri. Dar nu mai fericiți decît îi fac actele gratuite de sex.
Sînt convins că există marfă pentru o carte, am și titlul: Studii cu final așteptat. Iar săptămîna viitoare o să vorbim despre premiile IgNobel. Le știți voi, le primesc studiile alea care mai întîi te fac să rîzi, apoi să te gîndești.
10 vizualizări