Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Te iubim, Simona! Pa, Nadal! V-am pupat, c-avem un Mondial!

Zoom Te iubim, Simona! Pa, Nadal! V-am pupat, c-avem un Mondial!

Uff, bine că am scăpat de o grijă. Simona, adică Simona Noastră, a luat un titlu de Grand Slam. Pe la 3-6 și 0-2 în setul secund, recunoaștem, ne-am temut. Din fericire, Simona s-a dovedit mai curajoasă. S-a comportat ca o adevărată campioană, veritabilă Number One. A revenit, a cîștigat meciul cu negresa din America. Este, la Roland Garros, dintr-a treia încercare, o victorie magnifică a Simonei Halep. Este, la Românica, și un prilej de reflecție. S-au găsit atîția s-o miștocărească pe Simona că nu cucerise vreun trofeu de Grand Slam. Iar acum se trezesc alții gata să o sanctifice, ca pe o icoană a sportului național. Este cea mai mare campioană a tuturor timpurilor!

Pe bune, cine poate stabili astfel de ierarhii? Astăzi, desigur, Simona Halep este portdrapelul nostru. Da’ este tenisul mai tare decît gimnastica? Handbalul decît canotajul și caiac-canoe? Rugby decît scrimă? Ș.a.m.d. Doar ne întrebăm, nu ne pronunțăm. Nouă ne place fotbalul, acolo unde tot românu’ își dă cu părerea. Pe bună dreptate, atîtea campioane și atîția campioni au motive să se simtă nedreptățiți. Atletismul, înotul sau halterele n-au adunat atîția oameni în stradă cum a adunat fotbalul, la un biet sfert de finală, cu Argentina, în ’94. N-am luat niciodată nici un titlu mondial. Nici măcar unu’ de pe aici, de pe la noi, european. Da’ ce să vezi? Tot ne place fotbalul.

Așa că, revenind, e bine că ne-am luat o belea de pe cap. Simona ne-a cîștigat, în sfîrșit, un turneu de Grand Slam. Deci, în luna următoare, ne vom dedica mai liniștiți unui eveniment atît de drag inimilor noastre de microbiști, vine doar o dată la patru ani – Cupa Mondială. Ajunse ea, Cupa, tocmai în măreața și misterioasa Rusie. Dacă o cîștigă Germania sau Franța, hmm, nu le-ar prea conveni rușilor. Ar prefera sud-americanii, Brazilia lui Neymar sau Argentina lui Messi. Păcat de acești mari jucători, nu le dăm șanse pentru ridicarea trofeului. Din neutra Peninsulă Iberică, mai pîndesc Spania și Portugalia cocalarului Ronaldo. Noi mizăm, oricum, pe o echipă de pe continentul care a oferit fotbalul întregii lumi. Dezvoltăm subiectul, mai vorbim, o lună de acum înainte.

Hai europenii, hai ai noștri!

1 comentariu

  1. #1

    Nu puteti scrie fara expresia stupida ” pe bune”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale