Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Telegrafiate

Zoom Telegrafiate

*De fapt, uite o expresie care va dispărea în următoarele două-trei generații. Se vor uita nepoții nepoților voștri la voi (da, o să trăim atît de mult, și medicina face progrese) și vă vor întreba:”Telegraf? WTF is that?”. Pentru că, uite, NASA tocmai a făcut o agerime care să vă facă de rîs wifi-ul, chit că sîntem pe locul trei în lume la viteza de download. Păi, ce au făcut? Au pus băieții (și fetele!) un laser pe Stația Spațială Internațională. Și l-au pus să transmită un filmuleț (numit “Hello world”, cum altfel?) de-acolo, de sus, pînă la o stație de recepție de pe lîngă Los Angeles, pe calea luminii. Au reușit, că sînt băieți (și fete) deștepți(/-e) și au obținut o viteză de download de 50 MB pe secundă. Adică filmulețul de care pomeneam a fost descărcat în 3,5 secunde, chestie care ar fi durat peste 10 minute dacă era transmis pe cale radio, ca pînă acum. Vă dați seama cît de țintită trebuie să fi fost raza laser? Cei de la NASA spun că minunea e comparabilă cu a îndrepta un laser de la zece metri pe un capăt de fir de păr al unui om în mișcare. Sau, mă rog, pentru microbiștii noștri, ca și cum ai ținti cu laserul în ochiul stîng al lui Messi, în timp ce omul aleargă. Țe prețizie!

 *Și dacă tot vorbim de laser, frate, să coborîm nițel și pe Pămînt, cu laseru-n brațe, desigur. Este vorba de o chestie care le va face viața mai ușoară nepoților voștri, de data asta. Pentru voi e prea tîrziu. Mai ales dacă ați renunțat, deja (nu de bună voie, știu) la diverse măsele pentru a le înlocui cu lucruri care luminează-n discoteci. C-așa v-a zis dentistul, că “aia e, trebuie scos și punem unu’ fals în loc, doar 600 de euro, chilipir!”. Ei bine, v-a mințit. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că dacă trag cu laserul de putere mică în dinți stimulează celulele-șușă de-acolo să producă dentină. Dentina este, în prezent, înlocuită cu toate materialele sintetice cu care vi se acoperă puțurile forate de bormașinile alea îngrozitoare. Bine, ăștia de la Harvard au reușit, deocamdată, să repare cariile șoriceilor, dar pasul pînă la oameni e mic, diferențele-s minuscule. Pînă acum se reușise chestia asta în laborator, dar acum au făcut-o direct în gura fiarei. Și vă dați seama ce înseamnă asta? Dacă au reușit cu dinți, mîine o vor face și cu părul. Adio, implanturi, adio, tratamente de la teleshopping, în sfîrșit se va duce și Trăstariu la frizer și va ieși cu ditamai pleata! Nu-i așa că știința e grozavă?
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint