Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Teoria ca teoria, dar, practic, lipsa de glume te omoară

Zoom Teoria ca teoria, dar, practic, lipsa de glume te omoară

După ce a fost făcut albie de porci de către Charlie Sheen (sau, mă rog, albie de pui, gîște, capre sau orice alt animal domestic din rasa kosher), Chuck Lorre probabil că a petrecut zile bune în fața oglinzii, murmurînd "I will survive". Și a supraviețuit – și el, și, din păcate, și serialele pe care le produce.

Despre Two and A Half Men s-a scris deja și nu mai revin, pentru că, vorba aia, despre nemorți numai de bine. Foarte probabil, cetățenii se tem să vină cu vidanja după el pentru că s-ar ridica, din neant, un cor de voci care să strige: "Nu plecați, că avem și niște saci cu The Big Bang Theory!".

Început prin 2007, serialul suna promițător pentru cei care încă mai cred în Zîna Zînelor și în sinopsisurile ieșite din departamentul de PR. "Avem patru personaje principale, toate patru nițel geniale, deci vă oferim un show cu geeks-i și ne jurăm pe cartea lui Darwin că va fi umor pentru oameni inteligenți." Și așa a și fost, într-un univers paralel în care serialele nu sînt făcute pentru publicul larg, publicul larg nu e format din cretini, iar vedetele mondene nu merg de două ori pe an în Germania să-și dea kilometrajul înapoi.

În practică, TBBT e la fel de inovator pe cît erau și celelalte sitcom-uri din anii '80: niște cetățeni inadecvați social, disperați după sex, după jocuri, după chestii ridicole pe care doar ei le înțeleg pentru că ei sînt tocilari, hai, rîdeți azi, cît de ridicoli vreți să-i mai facem? Nu rîdeți? Biiiiine, uite, îl cuplăm pe unul dintre ei cu bunăciunea blondă de vizavi. Și după aia îi despărțim, că s-a dus naibii audiența. După care îl mărităm pe al treilea. Da, îl mărităm, pentru că deja i-am transformat în versiunea emasculină a oricărui serial pentru femei.

Se înțelege de la sine că, în buna tradiție a comediei cu iz de formulă, serialul s-a transformat ușor-ușor într-o telenovelă cu pretenții de umor. Adică, pe șleau, în copilul pe care l-ar face Sclava Isaura cu Jurnalul lui Bridget Jones.

The Big Bang Theory,2007-,cuJohnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco Simon Helberg, Kunal Nayyar.

2 comentarii

  1. #1

    E bine ca ati facut articole in care sa criticati The big bang theory si Two and a half men.Problema cu ele nu e ca nu au glume, dar glumele sunt previzibile si personajele se contrazic pe sine uneori.Nu inteleg de ce nu s-a facut articol si despre Modern Family, ala chiar este o mizerie monumentala.

  2. #2

    30 rock e dragutel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint