Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un cap în ură, mânca-ți-aș

Zoom Un cap în ură, mânca-ți-aș

Mai amuzante decât editorialele lui CTP sunt articolele de pe Digi24.ro în care sunt povestite articolele lui CTP sau intervențiile sale televizate.

Cei de la Digi24.ro nu se rezumă să scrie, spre exemplu: CTP a avut o intervenție în care a comentat despre cum a făcut pipi doamna Rimes pe barba marelui nostru sculptor… Apoi să scrie, între ghilimele, ce a scrâșnit din dinți acest guru al presei românești. Nu. Cei de la Digi24.ro te încarcă la cântar: bagă citate din ce-a spus CTP, iar printre ele îți vând cuvintele lor, inepții sau banalități, hârtie de ziar mototolită. Exemplu: „«Mânca-ți-aș! Aș zice: mânca-ți-aș!», a spus Cristian Tudor Popescu, preluând o vorbă des folosită în zilele noastre de anumite categorii sociale mai puțin înzestrate cultural”.

“Categorii sociale mai puțin înzestrate cultural”, adică nu le-a dat Dumnezeu cultură, ce să le faci… Și mai mult s-a lipit de ei caterinca decât cartea.

Mă gândeam că CTP, după niște ani buni, a aflat că Moise Guran e praf și pulbere, cu o inteligență de melc și cultură cât un ciorap, și tot după niște ani a aflat că Prelipceanu este o catastrofă cu ochelari, pămătuful cu care Digi își gâdilă prietenii. Oare cum o să reacționeze, peste 20 sau 30 de ani, când se va prinde că a colaborat cu niște zerouri jurnalistice pline de ură socială? Știu, mă alint, nu va afla asta niciodată.

În articolul “Constantin Brâncuși, «powered by» Irina Rimes. CTP: Doamnă Rimes, cântați frumos, dar știți ce e aia «mainstream»?”,  spusele lui CTP sunt fragmentate și completate cu mici codițe, după cum urmează:

– a comentat ironic gazetarul Cristian Tudor Popescu;

– a continuat gazetarul;

– a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea Cap limpede de la Digi24;

– a adăugat gazetarul;

– a exclamat ironic CTP la observația că și Irina Rimes a pus aceeași întrebare – de ce nu a fost ales grupul “5Gang” în locul ei;

– se întreabă CTP;

– a punctat Cristian Tudor Popescu;

– a adăugat gazetarul;

– a conchis CTP.

Într-o bună tradiție, aș zice, a jurnaliștilor care provin din categorii sociale înzestrate căcălău cu cultură, să moară mama.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale