Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un film cum n-a știut să facă neam de neamul lui Tarantino

Zoom Un film cum n-a știut să facă neam de neamul lui Tarantino

– Salut, Netflix, am un film complet original pentru voi!

– Uau, nemaivăzut, dar în ce sens e original?

– În sensul în care copiază la rupere Pulp Fiction.

– Asta nu e foarte original…

– Tocmai de aia am încercat să copiez și tonul din Fargo, totul într-un buchet misterios.

– Buchet misterios?

– Adică te vei întreba tot filmul dacă te uiți la o gangstereală nițel suprarealistă sau la o comedie noir cu infractori retardați grav.

– Și la ce concluzie ajungi la final?

– Că retardat ești tu că ai pierdut vremea cu porcăria mea.

– Îmi place, este foarte edgy. Dar tot nu este îndeajuns de original.

– Am plagiat ca ultimul prost două filme celebre – pentru că nivelul meu infantil de exprimare artistică nu-mi permite să pretind că „m-am inspirat“–, ce altceva ați mai vrea original?

– Cotele de diversitate, evident! Sîntem Netflix, singura companie care a impus ca protagonistul din Fram, ursul polar să fie jucat de un urs negru american.

– Vrei să spui un urs african-american?

– Așa am vrut să spunem inițial, dar un grup foarte vocal de zoologi ne-a reproșat că sîntem imbecili și că ori spunem „urs negru african“, ori „baribal“.

– Minoritățile foarte vocale sînt atît de agasante cînd insistă să respecți realitatea în loc să îndeplinești niște cote lipsite de sens!

– Nu-i așa? Ar trebui să se mărginească la rolul de idioți utili care acoperă cu zgomotul lor propagandistic probleme reale ale societății.

– Netflix, exagerezi…

– Sigur că exagerez. De aia societatea americană dezbate drepturile toaletelor trans și cele 7.822 de genuri, dar n-avem o revoltă serioasă despre mafia asigurărilor medicale. Dar să revenim la filmul tău: ai destulă diversitate?

– Am un negru… și o negresă… și am în scenariu destule replici al căror penibil l-ar face și pe cel mai fabulos dintre spectatori să țipe revoltat: „Băi, ce e poponăria asta?“.

– Și tu chiar crezi că e destul?

– Niciodată nu e destul! De aceea m-am implicat chiar eu: port părul prins într-o chiflă ca ultimul hipster, am o mustață de lesbiană la menopauză și talentul meu actoricesc e handicapat cu drept de a parca în zone speciale de la hypermarket.

– Acum exagerezi tu.

– Dimpotrivă, simplific. Uite, voi fi sincer: dacă un asemenea film ieșea din mintea lui Tarantino, Quentin și-ar fi băgat umerașe și cozi de margarete în urechi. Și după aia și-ar fi legat sinapsele, să nu mai riște vreodată un asemenea monstru.

Nu cred că există un singur moment în care Arkansas să se smulgă din propria mocirlă printr-un puseu de mediocritate. Debutul regizoral al lui Clark Duke este o imensă pierdere de vreme, care jignește simțurile, de la văz sau auz la simțul ridicolului. Un singur exemplu: cuplul de prostovani caraghioși – părerea mea, alții i-ar încadra la dobitoci tragici – sînt în slujba unui geniu malefic al gangsterelii. Sau, fie, un băiat care face nefăcute de 30 de ani și n-a fost mirosit niciodată. Același băiat care, în final, află că asociatul său semicretin i-a furat toți banii pentru că foloseau un cont bancar comun. Alte comentarii sînt de prisos.

Arkansas. R.: Clark Duke. Cu: Liam Hemsworth, Clark Duke, Vince Vaughn.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint