Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un veac de secuitate

Zoom Un veac de secuitate

Bineînțeles că CTP a dat și el puțin cu sapa la scandalul din secuime, cu brutarii din Sri Lanka: “A mai vorbit un ins înainte. Ăsta vorbea un soi de românească de grohotiș. (…) În schimb, cei care au spus că sunt muncitori foarte buni, «nu avem nici o problemă cu ei, sunt și ei oameni»… ăștia vorbeau fie românește curat, fie românește cu accent maghiar, dar bine”.

Tare m-am mirat să aflu că nimeni, dar nimeni din acest scandal nu are comportamentul lui Nicolae Ceaușescu și nici o franzelă albă nu îi aduce aminte de Lenuța Ceaușescu sau de Viorica Dăncilă, care de fapt sunt o unică ființă – luate în abstract, împărtășesc aceeași esență, sunt din același aluat, turnat în același tipar. Ați prins ideea, deși e păcat că nu mi-ați văzut mandibula încleștată în timp ce scriam asta.

CTP e tipul care dacă ar alinta într-o poezie un iepuraș, la recitare iepurașul ar muri, strivit de energia întunecată a poetului.

Cam asta e și atmosfera pe care reușește CTP s-o creeze la fiecare eveniment. Prin logica proprie, el aduce doza de întuneric necesară unui carnagiu.

Promițător este și băiețașul ăla cu metrul de autostradă, Ștefan Mandachi: “O să deschid cât de curând o franciză în Sfântu Gheorghe. Vor fi străini acolo, s-a priceput? Deși nu erau planificați! Asta ca să știe nebunii cu gândire feudală și să ne evite. Am voie să respect legea în țara mea, nu?”.

Mandachi vrea să le arate ungurilor că nu dețin ei adevărul, cum se spune. Și nici naționalismul ieftin. Și nu sunt ei nici deținătorii rasismului absolut. Avem și noi partea noastră de rasism în toată treaba asta. Adică de-abia așteptau unii români să-și arate propriile rezervoare de ură.

Parcă l-am și uitat pe primarul din Târgu Mureș, fost și viitor, în vecii vecilor, amin. Cel care are niște idei foarte bune, numai că nu prea le parlește el bine pe românește. Împachetează icre negre în hârtie de ziar.

1 comentariu

 1. #1

  Adaptare la un banc stravechi: Mai prosti deatata nu putem sa fim! BA DA!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cîtă Veneție

  1 decembrie 2020

  Cîtă Veneție consumă omul pînă ce moare, hamal al umbrei, umblă cu ploaia parcă-n spinare, inventatorul femeii-frînghie, femeii-pat, numai de placa de patefon decapitat, botează porturi unde e dealul pupat […]

 • Să ținem minte 80 de miliarde

  1 decembrie 2020

  Pe 6 decembrie, cu 19 zile înaintea nașterii pruncului Iisus, se va naște în ieslea Cotroceniului fiul domnului Iohannis și al preacuratei dezamăgiri – Guvernul Meu –, a cărui apariție […]

 • Înalt Preanesimțeniile lor

  1 decembrie 2020

  Aproape două săptămâni a inflamat spiritele Tomitanul Teodosie, cerând dreptul de a târâi oamenii prin zloata sfârșitului de noiembrie la peștera sfântului Andrei. S-a judecat, a pierdut, a spumegat, a […]

 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]