Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Urât e când îți ia logica mințile

Zoom Urât e când îți ia logica mințile

Logica exercitată sub plapumă, de unul singur, conduce la orbire și la o iubire de sine neconformă atât cu dogma, cât mai ales cu decența publică.

Nu am văzut om mai plin de el, mai mândru de faptul că leagă argumente decât acest CTP. Spre exemplu, Constituția, legile țării și orice alt regulament ejectat de procesul democratic sunt doar verificări, confirmări ale faptului că CTP gândește și o face logic, ici-colo strecurând briliant interpretări dezarmante, ele însele emanații ale unei logici superioare, cu care e pricopsit cheliosul.

Să luăm cazul Sorina Pintea și să desfășurăm argumentarea CTP-ului, așa cum își scot pe bordură sărmanii oameni casete vechi cu C.C. Catch, un șiret galben, două borcănele goale și aproximativ curate, un fermoar stricat: “Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – care tortură? Ele nu fac nici un rău, doar blochează mâinile respectivului. Doamna în cauză se găsea în stare de arest preventiv, prin hotărârea unui judecător. Cătușele îți marchează această stare de arest, în raport cu restul cetățenilor. Asta înseamnă cătușele. Trebuie să deosebești într-un fel. Nu poate să-ți pună uniformă de pușcăriaș pe tine, pentru că nu ești pușcăriaș, ești în stare de arest. Vei fi judecat, vom vedea. Dar cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Se marchează cu aceste cătușe. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe, în cazul de față”.

Cândva, la moartea definitivă a rațiunii ar trebui citite aceste cuvinte lipsite de orice măreție și de orice empatie, ca două pietre care se freacă una de alta la infinit spre slava nimănui și a nimic.

Am încercat să caut ceva care să nu fie greșit în ce spune CTP, însă nu am găsit:

– cătușele doar blochează mâinile respectivului – tocmai aici e discuția: cum e cu cătușele când “respectivul” e un om bolnav? Mă rog, dacă mai e un om.

– cătușele marchează starea de arest, în raport cu restul cetățenilor – altfel nu și-ar da oamenii seama că “respectivul” flancat de polițiști este deținutul? Altfel nu am ști despre cine vorbim și la cine facem referință? De ce să nu i se deseneze ceva cu carioca în frunte?

– cătușele sunt semnul unei hotărâri a instanței – ca și arestul, ca și controlul judiciar, ca toate hotărârile instanței care – ce să vezi? – pun în aplicare legi.

Cătușele la mâinile unui “respectiv” arestat apar din aplicarea unei legi. Întrebarea era, dincolo de spârcâielile logice ale unui astfel de delirangiu, dacă noi, ca societate, asta vrem. Iar de aici, da, putem discuta, argumenta etc.

Dar, altfel, urât e când îți la logica mințile și ți le pune tocmai sus, pe casă, unde nu poți ajunge la ele.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Discutia n-ar trebui sa fie daca e bine ca cineva sa fie incatusat sau nu ci daca cei care pun catuse le pun celor care ,,le merita”. S-a dezvoltat isteria asta a catuselor abia cand un sistem opresiv le-a folosit ca sa arate prostimii cine-i stapanul. Bineinteles ca tot prostul stie deja ca increderea in dreptate (,,justitie”) a tot scazut de la an la an astfel incat nu se mai pune problema ca plimbatul in catuse sa-i determine pe ceilalti ,,cetateni” participanti la spectacol sa nu faca precum incatusatul. Scopul circului este de a tocii si mai tare mentalul colectiv cu manevre si de acest fel, persoanele alese pentru ,,plimbare” fiind de multe ori ,,foarte putin vinovate”.
  Nu li se deseneaza cu carioca ,,in” (pe) frunte, se intelege, pt. ca talentul insilor din stanga si din dreapta nu este la desen si ar face apoi bascalie tot poporul de ce a iesit
  Puteati insa sa va aplecati in argumentarea logicii gresite debitate de ctp asupra textului:
  ,,Nu poate să-ți pună uniformă de pușcăriaș pe tine, pentru că nu ești pușcăriaș, ești în stare de arest. Vei fi judecat, vom vedea.”
  – abia aici e derapajul; plimbi ,,ursul” ca sa inteleaga prostimea la cine-i lantul ca apoi sa zici senin ,,va fi judecat, VOM VEDEA”. Sigur ca cine are lantul cu el poate si ,,judeca” si sigur ca, asa cum ne indeamna si ctp-ul, vom vedea. Din pacate, nu mai intereseaza pe nimeni ,,sa vedem” cum se face dreptate ci intereseaza numai sa arate cine are lantul. Si ca sa pastreze un ,,echilibru” pe unii ii fac scapati iar pe altii ii imbraca in ,,uniforma”.
  Deja si analfabetii functional (tot mai multi, de la an la an) s-au prins ca ctp e in tabara celor cu lantul iar in tabara celor care ar vrea sa se faca dreptate a ramas din ce in ce mai putina lume. Dar nu numai ca-i in tabara alora, ci mai mult, e unul dintre ,,formatorii de opinie” care au pus umarul ca tabara sa fie din ce in ce mai mare.
  ,,Întrebarea era dacă noi, ca societate, asta vrem’’
  ,,Noi, ca societate’’ din pacate am ramas tot mai putini …

 2. #2

  Cătușele îți marchează această stare de arest……… Dar cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Se marchează cu aceste cătușe. Totusi aceasta Companie Transport Public spune un adevar crunt.Ce justitie?..ce dreptate?..Totul este sa marchezi pe cineva Asta-i hotul!!!Pe vremea comunistilor prin anii 48–50 cand se judecau procesele pietele erau pline cu plancarde Moarte chiaburilo Moarte dusmanilor cl.muncitoare.Asemanarea cu adunaturile de nebuni cu dusmanii politici agatati in streang este dureroasa.Si mai si urli Ciuma Rosie.
  Imi xplic acum de ce pe vremea mineriadelor acest cetatean a spus intro interventie televizata…Daca e sa intreIlescu la puscarie atunci sa intre si D.Cornea
  Acest cetatean se incadreaza in grupa “Un prost cu multe carti citite”(N.Djuvara).CTP=Compania Transport Public.Asta este

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cîtă Veneție

  1 decembrie 2020

  Cîtă Veneție consumă omul pînă ce moare, hamal al umbrei, umblă cu ploaia parcă-n spinare, inventatorul femeii-frînghie, femeii-pat, numai de placa de patefon decapitat, botează porturi unde e dealul pupat […]

 • Să ținem minte 80 de miliarde

  1 decembrie 2020

  Pe 6 decembrie, cu 19 zile înaintea nașterii pruncului Iisus, se va naște în ieslea Cotroceniului fiul domnului Iohannis și al preacuratei dezamăgiri – Guvernul Meu –, a cărui apariție […]

 • Înalt Preanesimțeniile lor

  1 decembrie 2020

  Aproape două săptămâni a inflamat spiritele Tomitanul Teodosie, cerând dreptul de a târâi oamenii prin zloata sfârșitului de noiembrie la peștera sfântului Andrei. S-a judecat, a pierdut, a spumegat, a […]

 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]