Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vezi că mașina asta calcă, nu mărește pensii!

Zoom Vezi că mașina asta calcă, nu mărește pensii!

Am observat o specie aparte de pietoni. Sunt acei oameni care, în timp ce traversează aiurea și văd că mașinile se apropie de ei, fac semne disperate cu mâinile. Mi s-a întâmplat zilele trecute, în timp ce plecam de la un semafor. La pietoni se făcuse de mult roșu, dar pensionarii, văzând că mașinile continuă să stea pe loc, prindeau curaj și traversau oricum. La un moment dat, s-a făcut verde la mașini, iar fix în fața mea era un pensionar cu căciulă de blană rusească și cojoc, care gesticula cu mâna dreapta ca un om pe cale să se-nece. Oare ce-mi transmitea? Părea cumva că imploră iertare, că le cere șoferilor să aibă milă de el și să nu-l calce.

Ceva de genul: “Vă rog, știu că nu-s vrednic de mărinimia voastră și că merit să fiu călcat pentru că am traversat pe roșu, dar aveți îndurare de-un biet moșneag. Aveți milă de bătrânețile mele și nu mă călcați, așa cum, cu siguranță, aș proceda eu dacă aș fi în locul vostru”.

Evident, șoferii au așteptat să treacă și abia apoi au pornit de pe loc. Și, din fericire, n-au pornit de pe loc în urmărirea lui, plini de nervi, făcând prăpăd și printre pietonii aflați în calea lor, pe trotuar, și oprind doar ca să-l urmărească pe bătrân prin scara blocului în care a intrat.

Mă rog, chiar nu-nțeleg de ce făcea pensionarul semnele alea disperate. De călcat, nu-l călca nimeni. Cel mult, îl claxonau șoferii nervoși, doar că el era imun la acest tratament, pentru că în mod sigur era surd și nu părea să poarte aparat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100