Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viața își urmează cursul și seminarul

Zoom Viața își urmează cursul și seminarul

Există în mitologia fiecărui grup de prieteni ideea că ei sunt niște nebuni, că oricine i-ar vedea ar zice că nu sunt sănătoși la cap și că ar trebui internați undeva, pentru că atunci când sunt împreună știu să se distreze și fac cele mai năstrușnice lucruri. Community e un serial de comedie construit cam în jurul acestei idei. Șapte studenți ai unui community college fictiv formează un fel de castă închisă și găsesc tot felul de scopuri comune pe care să le urmărească într-o manieră comică, pe parcursul a 20 de minute. Personajele sunt foarte diferite ca vârstă, rasă și temperament, pentru că așa e mai interesant și mai corect politic. Glumele cele mai riscante sunt cu bătrâni și se fac pe seama lui Chevy Chase, cel mai în vârstă dintre studenți și în același timp rasistul, misoginul și xenofobul grupului.

Din afara castei se disting decanul colegiului, un individ extrem de expansiv care se îmbracă des în femeie, și Chang, un asiatic la fel de comic ca Mr. Chow din The Hangover (poate și pentru că e jucat de același actor).

În mare, serialul e mai puțin tâmpit decât alte sitcom-uri. Pe lângă umorul de situație, are o grămadă de referințe la cultura pop care fac întâmplările mai amuzante decât dacă s-ar fi bazat doar pe glume facile și previzibile. Să nu mă înțelegeți greșit, și glumele facile și previzibile sunt bune, dar numai dacă vrei să faci un serial pentru oamenii din 1990. Community, prin umorul lui meta, își propune altceva. De exemplu, un episod cu intrigă polițistă parodiază atmostfera din Law & Order, iar altul e făcut aproape în întregime sub forma unui joc video din anii’80, având ca personaje niște omuleți bondoci extrem de pixelați.

Fiind totuși un sitcom, serialul e destul de călduț și de convențional. Chiar și grupul de nebuni, de oameni duși cu capul, revine des (cam în fiecare episod) la adevăratele valori ale altruismului. Poți totuși să treci peste încercarea scenariștilor de a-ți da o lecție de moralitate, deoarece în rest serialul e destul de comic, iar morala apare doar puțin, la final.

Publicat în Cațavencii, nr. 11 (89) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint