Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bond. Jasmine Bond

Zoom Bond. Jasmine Bond

Am impresia că trailer-ul a fost un soi de dezastru purificator pentru filmul de față. El pornește de la mantra conservatoare “Un trailer trebuie să dea toate glumele” și duce zelos conceptul mult mai departe. Mai exact, trailer-ul ăsta se ambiționează să dea toate glumele proaste, răsuflate și penibile. Motiv pentru care, împăcat că și-a făcut datoria, filmul își poate permite nesimțirea de-a strecura pe ici, pe colo și glume bune.

E drept, alea proaste n-au dispărut la montaj, dar măcar v-ați obișnuit cu ele, știți cînd trebuie să vă fie rușine de rușinea realizatorilor, șocul e aproape imperceptibil.

Un privitor dotat cu un minimum de simț critic și un dram de memorie (adică un om care știe că filmele americane sînt în general proaste și înțelege și de ce) ar intra în sală resemnat să știe că urmează niște zeci de minute în care două mîndre vor intra în rolul de tute teoretic simpatice, în timp ce în jurul lor lumea spionajului mondial își țese plasa.

E o țară liberă și e dreptul fiecăruia să fie resemnat cu ce-i place. Dar, în cazul de față, resemnarea e inutilă. Fără să emită pretenții de capodoperă, filmul ia șablonul despre omul obișnuit în circumstanțe neobișnuite și pictează o poveste extrem de simpatică. Ea (Mila Kunis) devine fără să știe posesoarea unei chestii atît de secrete și de importante că întreaga lume a spionilor a decis s-o hăituiască. Așa îi trebuie dacă se cuplează cu agenți secreți. Și acum, dacă tot e în complot pînă-n gît, singura soluție e să fugă de responsabilități. Mai întîi la Viena, apoi la Praga, apoi cine mai știe unde. Important e că ea și prietena ei cea mai bună, deși complet pafariste, ies din situațiile încurcate apelînd discret la un dram de minte, la o sclipire de inspirație, la un strop de șiretenie și, cînd toate astea dau greș, la agentul misterios care apare salvator și insistă să dea impresia că ar fi într-adevăr băiatul bun.

Scenariul nu se ia în serios, dar știe să păstreze un echilibru discret în cele două dimensiuni definitorii ale genului. Acțiunea și puseele de comedie se completează reciproc fără să dea senzația că una ar fi, chiar și preț de cîteva scene, doar o umplutură menită să acopere lipsurile celeilalte. Povestea sfidează trailer-ul și își permite și momente de haz, iar zona de fugărit, bătut, împușcat revine la standardele de bun-simț ale deceniilor trecute, în care secvențele nu erau editate cu barda în mînă și cu obsesia fracțiunii de secundă în minte. Scenele curg elegant, nu fracturat. Forțînd puțin nota, e diferența dintre o baladă pe chitară (mă rog, o baladă cu bătăi și împușcături) și un bunți-bunți cu o criză de Parkinson.

Per total, The Spy Who Dumped Me reușește să fie ceea ce și-a propus: un film ușurel, simpatic și relaxat, bun să umple o după-amiază leneșă în care spectrul plictiselii amenință să fie mai sinistru decît și-ar putea imagina un hiperactiv care abia a luat o gustărică formată din trei cafele și patru energizante.

The Spy Who Dumped Me. R.: Susanna Fogel. Cu: Mila Kunis, Sam Heugan, Kate McKinnon.

2 comentarii

 1. #1

  Mila asta nu era anti-gun?

 2. #2

  ce vrajeala! am vazut filmul, e de 1.75 leuti. mckinnon e praf, trage de poantele din snl ca de ciunga turceasca, iar kunis e o obosita sclifosita. de banii astia, mai bine beti un frapeu sau similar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]