Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să nu vorbești despre tenis în 3 pași simpli

Zoom Cum să nu vorbești despre tenis în 3 pași simpli

Tenisul e un sport frumos și elegant, poate prea frumos și prea elegant. De aia e păcat să vorbești atîta despre el tot timpul pentru că riști să-l uzezi și dup-aia o să zică toată lumea: “Ia uite-l, bă, și pe ăla, a stricat tenisul! Huă!”. Păstrează discuțiile despre tenis la un minimum de bun-simț, în sensul în care e bine să vorbești despre tenis doar dacă viața ta sau viața unui apropiat e în pericol și singura metodă de salvare este să vorbești despre tenis. Altfel, urmează acești pași simpli și s-ar putea să scapi cu viață.

1) Cedează – Dacă cineva te abordează și vrea să-ți povestească ceva despre tenis, prefă-te că ai un atac de cord. Nu e greu deloc. Nu trebuie decît să duci mîna la inimă, inima e pe partea stîngă, să strîngi din dinți și să te lași ușor în genunchi și pe spate. Interlocutorul tău va intra în panică și va uita că voia să-ți povestească ceva despre tenis. Dacă totuși, dintr-un motiv sau altul, continuă să vorbească despre tenis chiar și în mijlocul unui atac de cord, pentru că e genul ăla de imbecil, prefă-te că ai murit. Dacă și la înmormîntare continuă să vorbească numai și numai despre tenis, prefă-te că te lași înmormîntat. Dacă și la cimitir continuă să vină din cînd în cînd să lase flori și să povestească chestii din tenis, ieși din mormînt și spune-i politicos că nu mai vrei să auzi nimic despre tenis, după care arde-i o cruce peste ochi. Cu reverul.

2) Ripostează Întrerupe politicos persoana care îți povestește în termeni complicați despre tenis și întreab-o: “Dar noi un tenis pe bune cînd mai mergem să jucăm?”. Va răspunde, probabil: “Cînd vrei tu…”. Mărește miza și spune: “Acum! Diseară! Mîine seară! Săptămîna asta!”. Garantat, va zîmbi suspect și îți va spune: “Sigur”, după care se va retrage încet, pas cu pas, pînă va ieși din cameră. Acesta e momentul să sărbătorești. Cel mai probabil, nu te va mai deranja niciodată, nu vă veți mai întîlni niciodată și nu vei mai ști nimic despre nimic pînă într-o seară friguroasă de decembrie, cînd vei afla că a emigrat în Argentina și, în continuare, nu știe cînd ați putea să faceți tenisul ăla.

3) PareazăNu e cel mai uman lucru pe care poți să-l faci și sigur o să ajungi în iad pentru asta, dar redirecționează discuția despre tenis spre o altă victimă nevinovată: “Hei, știai că Varvara, aici de față, este o mare fană a tenisului? De fapt, chiar mai devreme îmi spunea ce mult își dorește să cunoască pe cineva cu care să vorbeaască ore întregi despre tenis! Nu-i așa Varvara?”. În busculada creată, ia-ți tălpășița și bucură-te de restul vieții lipsite de tenis pe care o mai ai. Adică toată.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale