Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Deputatul Robert, planton pe catarg

Zoom Deputatul Robert, planton pe catarg

Cînd eram mic, am auzit Cîntecul “Titanicului”. Mi l-a cîntat într-o seară bunicul meu, cu vocea lui de bariton. Țin minte și azi patru versuri ale acelui vals al catastrofei: „Marinarul Robert, / Planton pe catarg, / Strigă cu glas mare: / Se vede un ghețar”. Mi le-am amintit după ce am aflat de disputa dintre fostul căpitan de vapor Traian Băsescu, șef al PMP, și deputatul Robert Turcescu, la congresul partidului, unde Băsescu și-a anunțat retragerea de la președinția partidului.

Deputatul Robert s-a supărat pe căpitanul partidului, fiindcă părăsește bărcuța pemepistă înainte de alegerile europarlamentare. Să fi uitat însă Turcescu de ce a fost înființat PMP-ul? Acest partid de strînsură trebuia să adune voturi pentru Elena Udrea, pe cînd ea visa să devină prima președintă a României, și să-i asigure un loc în Parlament fostului președinte, Traian Băsescu. De bine, de rău, PMP a intrat în Parlament și Băsescu s-a văzut senator, iar fostul său jurnalist de casă, deputat. Acum însă, simțind că i-a trecut timpul, ex-președintele României timp de două mandate a anunțat că se retrage din politica activă, pentru rolul decorativ de președinte onorific al PMP. Iar în locul lui l-a desemnat pe Eugen Tomac, acest grăsuț tenor politic a cărui voce nu se aude nici într-un cămin cultural.

Să-și fi făcut deputatul Robert anumite socoteli de participare la europarlamentare, de i s-a părut că PMP se îndreaptă către un ghețar nimicitor dacă Băsescu se retrage? Cum-necum, fostul jurnalist s-a simțit trădat de omul căruia i-a suflat din răsputeri în pînzele politice. La rîndul lui însă, și Băsescu s-a supărat pe Turcescu, din pricină că jurnalistul pe care l-a făcut deputat nu s-a alăturat corului de partid pentru unirea Basarabiei cu România.

Cu această retragere care a trecut aproape neobservată în presă, cel căruia pe vremuri în PDL i se spunea Zeus i-a transmis, de fapt, un mesaj Elenei Udrea, fosta sa mare preoteasă, că de aici încolo el nu mai are cum s-o ajute și că scapă cine poate.

Oricum, în clipa în care a lăsat partidul pe mîna lui Tomac, bun de slugă politică, dar nu de lider, Băsescu și-a condamnat partidul la dispariție. Fostul căpitan de vapor care susținea că, dacă el ar fi comandat “Titanicul”, marele transatlantic nu s-ar fi scufundat, azi a lăsat baltă nava politică pe care a lansat-o la apă cu mari speranțe și apoi a condus-o din ce în ce mai neinspirat, încît pînă și susținătorii săi cei mai fideli i-au spus că a luat-o pe căi greșite.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale