Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

După ce a jucat un retardat și un naufragiat, Tom Hanks devine Andreeea Escaaaa!

Zoom După ce a jucat un retardat și un naufragiat, Tom Hanks devine Andreeea Escaaaa!

– Salut Netflix, am venit să-ți propun un film! De fapt, nu e doar un film, e și un western pe deasupra. Un western în care Tom Hanks joacă un căpitan!

– Uau, dacă e cu Tom Hanks, deja e clar că e foarte bun. Dar să nu fie cumva extrem de plictisitor, cum a fost filmul în care Tom Hanks juca un căpitan anul trecut!

– A, nu, că asta e căpitan de armată, nu de navă.

– Asta schimbă complet paradigma comunicării…

– Absolut! Mai ales în sensul în care filmul ăsta e și mai plictisitor decît ăla de anul trecut.

– Promiți?

– Este fizic imposibil să treci de pragul de 20 de minute fără să pleci din pat pretextînd: „Mă duc să văd dacă s-a uscat vopseaua aia bej cu care am vopsit scaunul ăla vechi din beci“.

– Plictisitor e foarte bun, dar mă tem ca utilizatorii noștri să nu considere filmul puțin unidimensional…

– Nici o problemă, pentru că scenariul balansează cu grație și eleganță plicticosul și previzibilul, așa încît nu doar că oamenii vor căsca la ce văd pe ecran, dar pot căsca în avans și pentru chestiile din final!

– Uau, sună super-distractiv. Poți să-mi spui și despre ce e vorba în film? Nu că ar conta foarte mult…

– Ai putea să privești primele cinci minute și să te lămurești…

– Aș putea, dar, deși acest dialog are un ton profund absurd, tot mi se pare că ar fi exagerat să admit că sînt atît de fraier.

– Sînt de acord, ar fi cam exagerat. Deci: Tom Hanks este un fost căpitan confederat care acum, după ce a pierdut războiul, bate Texasul și citește știrile în fiecare oraș de analfabeți prin care trece. Și, în drumul său, dă peste o fată rămasă singură pe lume pentru că indienii i-au omorît familia acum mulți ani, iar albii i-au omorît indienii adoptivi acum multe zile și, în general, guvernul a recuperat-o și a trimis-o în grija unui unchi, dar curierul care o ducea tocmai a fost linșat.

– Deci fata e piază rea și Tom Hanks trebuie să-i scoată coasta de drac și s-o exorcizeze?

– Nimic atît de interesant! Fata e doar fiica ploii și Tom Hanks trebuie să…

– Să o ducă la unchi-su în ciuda tuturor pericolelor, nu foarte numeroase sau foarte interesante care se vor ivi pe drum, pentru ca apoi să realizeze greșeala căilor lui și să vină înapoi și s-o salveze de tirania patriarhală a lu’ ăla și s-o ia pe cal și să trăiască fericiți pînă la adînci bătrîneți?

– Vezi ce bine e realizat previzibilul în film?

– Într-adevăr, e o minune! Ar fi, însă, o mică problemă: fata în chestiune e victima patriarhatului opresiv, dar e blondă-ariană!

– Ai perfectă dreptate, dar ea se identifică tot filmul drept indiancă, deci nu te poți declara ofensat pentru că ai fi împotriva persoanelor trans.

News of the World. R.: Paul Greengrass. Cu: Tom Hanks, Helena Zengel.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale