Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Istorii corecte politic – Vlad Țepeș și minoritatea de orientare turcă

Zoom Istorii corecte politic – Vlad Țepeș și minoritatea de orientare turcă

Solul turc așteaptă în anticamera decorată bogat cu motive culinare, denotînd însă o grijă deosebită pentru conceptul de frigăruie. Brusc, ușile se dau la o parte și intră vodă Țepeș.

– Știu ce o să spui, i se adresă direct turcului rămas mirat de intrarea intempestivă.

– Ce anume, Vlad?

– „Am dat de Dracu’!“

– Aaaa… nu.

– Sau „Am scăpat de Dracu’ și-am dat de fii-su!“

– Nu, nici asta, continuă otomanul nedumerit. De ce aș vorbi atît de vulgar?

– Pentru că mă cheamă Drăculea? Ești turc sau ce nu înțelegi?… Lasă, nu te mai chinui, oricum e mult mai amuzant cînd fac asta cu Mitropolitul. Ce dorești de la mine? întrebă vodă, rotind o scobitoare între degete.

– Mă scuzi, Vlad, te-am deranjat de la masă? întrebă solul.

– Nu, de ce?

– Păi, scobitoarea…

– A, nu, am pisica în revizie și sînt puțin supărat pe hamster. Revenind, ce dorești?

– Vlad, sîntem destul de îngrijorați că guvernarea ta nu respectă valorile turco-europene de integrare și incluziune… Mai mult, avem impresia că detectăm tendințe xenofobe în declarațiile tale publice, precum și o propensiune de a te adresa cu precădere publicului naționalist și ultraortodox. Scuză-mă, dar cu o asemenea atitudine retrogradă nu văd cum te vom putea integra în uniunea noastră.

– Sînt sigur că iar e vreo declarație scoasă complet din context. Sau una pe care n-ați înțeles-o pentru că, fără rasism, sînteți turci. Ia zi, ce-am spus, mă rog, de exagerați în halul ăsta?

– „Vom face o nouă Mitropolie și îi vom face pe turci să plătească pentru ea!“ După care ai explicat că ți-ai dori o relație interpersonală extrem de profundă cu măritul sultan.

– Vezi, băi, că de fapt glumeam?

– Relație în care tu să fii factorul dominant care împinge lucrurile înainte, dar în același timp jurînd să excluzi orice formă de ceea ce voi, valahii, numiți „ungere“.

– Aaa… mă refeream la parandărăt?

– Da, Vlad, la parandărăt. La ce altceva te-ai fi putut referi? Dar să trecem, pentru că mai e ceva.

– Uimește-mă!

– E în legătură cu dezastrul ecologic din Țara Românească… Se taie prea multe păduri pentru țepele Mariei Tale. Asta ca să nu mai vorbim de obsesia de a trage oameni în țeapă. În contextul actual e doar o chestiune de timp pînă cînd o victimă te va acuza de hărțuire sexuală.

– De ce hărțuire?

– Pentru că le-ai făcut curul harțea-parțea! tună solul plin de indignare. Nu era destul că avem în Moldova un pitic obsedat sexual din cauza căruia a pornit mișcarea #șîeu, acum începi și tu, și încă într-un mod care poate fi interpretat drept o ofensă la adresa minorităților sexuale? Să-ți fie rușine! Această gîndire medievală nu are ce căuta în secolul curent. Sîntem în 1456, totuși! Trebuie să faci mai bine de atît!

– Ai dreptate. Uite, renunț la trasul în țeapă.

– Și cu țepele ce-o să faci?

Rebranding. Le promovez pe toate drept supozitoare vegane pentru antivaxxeri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint