Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria gafelor prezidențiale

Zoom Momente esențiale din istoria gafelor prezidențiale

1982 – Aflat în vizită de lucru la o fabrică din Fetești, Nicolae Ceaușescu scoate din buzunarul trenciului o portocală și începe s-o desfacă de față cu muncitorii. Nu poate s-o mănânce pe toată. Ce rămâne aruncă la gunoi.

1987 – Văzând multe figuri mirate, Ceaușescu își întrerupe un discurs ca să le explice oamenilor la ce se referea când a zis ”apă caldă”. Mulți au crezut că-i vorba de un oximoron, ca și cum ai zice ”foc rece”.

1990 – Protestul din Piața Universității se prelungește cu două zile, după ce Ion Iliescu, vrând să cheme minerii, sună din greșeală la pizza. Studenții construiesc baricade din cutiile goale. Murdari de ketchup pe față și pe haine, manifestanții lasă impresia că i-a bătut cineva.

1991 – Pentru prima oară în viața lui, Ion Iliescu se exprimă, din greșeală, simplu și natural, băgând spaima în populație cu chestia pe care tocmai a spus-o. Se oprește puțin, își drege vocea, se mai uită o dată pe foi și reia discursul, reușind până la urmă să-i îmbrobodească pe oameni cu o frază lemnoasă și complicată, care nu ducea nicăieri.

1998 – Pentru că leafa de președinte e prea mică, Emil Constantinescu începe să-și rotunjească veniturile impersonându-l pe Alexandru Ioan Cuza la petrecerile pentru copii.

2003 – Iliescu se angajează față de aliații din NATO să zdrobească, alături de ei, orice avanpost al capitalismului și al imperialismului decadent.

2007 – Traian Băsescu îi ia telefonul unei jurnaliste de la Antena 3, dar nu reușește să înregistreze pe el decât o mică parte din insultele pe care i le-a adresat. Restul vorbelor de ocară se pierd pentru totdeauna.

2015 – Klaus Iohannis o întreabă pe Angela Merkel dacă se tunde singură, că vrea să învețe și el. România nu intră nici de data asta în Schengen.

3 comentarii

 1. #1

  Ce înseamnā nene, oximoron? N-am auzit la scoalā cuvîntul āsta (si am fācut vreo 17 clase!)

 2. #2

  Pai mai incearca vreo 3-4-10 clase suplimentare, poate pana la urma afli! Intre timp: https://dexonline.ro/definitie/oximoron

 3. #3

  Tatare balam, daca taceai era mai bine, si mai bine era sa fi incercat google.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]