1840 – Apare primul număr al revistei Dacia literară, al cărei redactor-șef era Mihail Kogălniceanu. Dacia literară nu era o revistă foarte fiabilă, trebuia să meșterești la ea toată ziua dacă nu voiai să se desfacă paginile în timp ce-o citeai. Specialiștii recomandau să-i prinzi foile la mijloc cu un jigler.
1883 – Convorbiri literare publică poezia ”Luceafărul” de Mihai Eminescu. Se pare că în ediția online a revistei titlul a fost schimbat, pentru ca poezia să fie mai atractivă pentru publicul de pe Internet: ea se numea ”Click aici! Luceafărul!”.
1884 – Este fondat ziarul Universul. Numele i se trage de la faptul că dădea știri doar din acest continuum spațio-temporal, nu și din altele. Se pare că Universul nu a apărut de la sine, ci a fost creat de Luigi Cazzavillan.
1918 – Tabloidele din Ardeal titrează pe prima pagină: ”O să rămâi prost când o să citești la ce țară-mamă revine Transilvania!”.
1944 – România întoarce armele împotriva Germaniei naziste. Ziariștii spun că asta înseamnă obiectivitatea: să dai și-n unii, și-n ceilalți.
1982 – În acea perioadă marcată de lipsuri economice, o femeie din Galați scandalizează o țară întreagă și pozează cu burta goală pe coperta unei reviste pentru adulți.
1989 – Scînteia își schimbă numele în Adevărul. Se pare că mai era și varianta să-și schimbe numele în New York Times, dar conducerea ziarului a zis să nu se arunce totuși atât de sus.
1993 – Apare, în Evenimentul zilei, știrea despre găina care naște pui vii. Douăzeci de ani mai târziu, știrea din Evz ar fi sunat cam așa: ”Președintele Băsescu, providențial ca de obicei, a ajutat o găină să aducă pe lume doi pui vii. Puii sunt sănătoși, mulțumită domnului președinte, care s-a oferit deja să-l boteze pe unul dintre ei”.
42 de vizualizări