Coaliția de guvernare îl merită ca jurnalist pe CTP. Ar trebui să fie jurnalistul oficial cu care să se lupte coaliția. E ceva nesfârșit ilogic în comportamentul Puterii și, asemenea, în felul în care CTP mestecă realitatea.
Confruntarea CTP – Vlad Voiculescu de la Digi24 pe marginea „adevăratului“ număr al morților de COVID a fost o demonstrație despre ce a devenit spațiul public: o confruntare nesfârșită între indivizi, între entități, între discursuri și poziții care vor să impună adevăruri, nu să le caute. E plin de acuzatori, au răbufnit din toți procurorii, iar în numele adevărului după care plângem de 30 de ani am devenit niște handicapați cu ochii pe beregăți.
CTP nu a fost un accident: de luni de dimineață, discuțiile au fost în jurul actelor ieșite din Ministerul Sănătății, în jurul semnăturilor, în jurul existenței sau inexistenței comsiilor de anchetă, în jurul viitoarelor plângeri penale.
Nimic despre absurdul unei duble centralizări a numărului celor decedați, nimic despre cazurile punctuale, cum era Colentina, dat ca exemplu de Voiculescu, nimic adică despre această împuțită secretomanie și această prostie care fac din România o țară lipsită de orice contur matematic – cred că toate cifrele care azi rezumă România într-un fel sau în altul sunt false. Și false fără vreo speranță, false fără putință de-a deveni adevărate, credibile, conectate cumva la realitate.
Să ne amintim că nu știm câți suntem în țară, câți avem dreptul să votăm sau câți bolnavi de COVID sunt, ori câți s-au vaccinat și unde. Nimic real pe baza căruia să poți lua decizii, să poți construi, pentru mai departe, alte calcule.
Apropo de calculele coaliției de guvernare și apropo de comicul urlet userist: nu se fac reforme! – s-a bulit treaba exact când să fie schimbată Doina Gradea de la șefia TVR și după ce, cu o nesfârșită greață, am aflat de la Sabin Orcan că a refuzat postul suprem din televiziunea publică. Se poate ca omul să mintă, dar e mult mai probabil să fie adevărat. Un alt exemplu despre cum nu adevărul situație în care ne aflăm și realitatea unor instituții contează, cât impunere de oameni, de negocieri și asimilări de funcții.
1.953 de vizualizări