Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Rareș Bogdan va iubi România liberă în fiecare seară

Zoom Rareș Bogdan va iubi România liberă în fiecare seară

Rareș Bogdan a ajuns șef peste toate tipăriturile lui Adamescu. Cumva, traseul său se împlinește. Cu batistuța parfumată la nas se apropie de vortexul împuțit al securismului și infracționalității.

A fost consecvent și sincer. A plecat de jos, făcând afaceri cu Rareș Rusu, copilul șefului Miliției Cluj în decembrie ’89 și primul șef al unității “Doi și-un sfert”, securitatea Miliției. A fost coleg cu Edi Hellvig la Științe Politice și apoi subalternul de la Cluj al infractorului Roșca Stănescu la ziarul Ziua.

A venit la București fără mai nimic la el – câteva cunoștințe, fața bărbierită la sânge și cu un mic handicap: nu putea să pronunțe Jocuri de putere, ci Jocuri putere.

În trei ani de zile a reușit să-i care geanta lui Vanghelie – unii zic că de multe ori nici nu i-o mai dădea înapoi –, să îi slugărească grețos pe Ponta și pe Crin, mai apoi pe Iohannis, să apară în stenogramele și dosarele corupților Marean și Oprescu pe la DNA. S-a făcut de râs prezentând un Vanghelion, iar Gabi Oprea l-a sunat pe Stelian Tănase ca să se bage în treburile TVR de pe telefonul lui Rareș Bogdan. Până la urmă, nu-i așa, chestie de etichetă, un simplu serviciu pe care un om care se dichisește i-l face unuia care se vopsește.

Iar după toate acestea, a mai avut vreme, în tot acest timp, și să iubească România în fiecare zi. Pozițiile în care a făcut-o pot fi găsite în mai puțin cunoscuta “Kama Sutra cu penali”.

Nici dacă și-ar fi ținut ziua la beciul domnesc de la Poliția Capitalei nu s-ar fi prezentat atâția politicieni. N-a fost vorba de cadouri, nu se face între prieteni. Mai ales că mulți dintre ei dăduseră deja darul în cursul anului.

Trecerea lui Rareș Bogdan la România liberă e una cât se poate de firească. Ei își aparțin unul alteia la fel cum Evenimentul zilei aparținea Elenei Udrea. România liberă a mințit ani de-a rândul în legătură cu tirajul și vânzările, luând bani pe publicitate într-un mod cât se poate de penal. Asta ar trebui să-și tatueze toți cei care se angajează acolo. Iar dedesubt, semnătura penalului cu epoleți.

Întrebat de ce generalul Oprea l-a sunat pe directorul TVR de pe telefonul său, Rareș Bogdan a răspuns apelând la inculta consternare becaliană: “Și care-i problema?”.

Nu e nici o problemă. Gata, s-a rezolvat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]