Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (47)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (47)

Vai, ce păcat, vai, ce păcat că n-a fost imortalizat acel moment înălțător cînd Belzebut, necruțător, i-a expediat pe toți, retur, cu o copită fix în tur. Și iarăși, vai, mare păcat că nimeni n-a aplaudat acest puseu de omenie. Din slavă, Cel ce toate știe a rîs cu poftă și a zis spre cel ce-n Rai e interzis:

– Mare-i grădina Mea și amplă…Băi, Luci, îți fileaz-o lampă? Ai Iadul plin de secături, pe ăștia de ce nu-i înduri? De ce-i arunci pînă la cer? Te-ai molipsit de caracter? Ți-e scîrbă rău de nărăvire? Strănuți cînd dai de nesimțire? Nu mai suporți firea gunoi? Vrei altă viață de apoi? Să vezi tu lumea-n bleu și frez? Ai grijă, te reîncadrez! Să-mi fii din nou brav îngeraș, cu aripi și cu guleraș!

Înfricoșat de așa farsă, își făcu dracu’ cruce-ntoarsă și miorlăi pînă departe:

–Am circumstanțe atenuante! Mă jur că sînt nevinovat! se smiorcăi mult preaplecat.

– Și-atuncea cine e de vină?

– Ăi de la Mary din Grădină!

– Vorbește clar, împielițate!

– Mai clar de-atîta nu se poate! Alung pe Șică și ciracii, da-i dă poporul la toți dracii și-atunci se-adună iar, ciorchine, cu toată șleahta, tot la mine. Ba încă ăl bleg, Mandolină, a mai băut și gazolină și s-au trezit în el imbolduri să-și pună mîinile în șolduri. Ascuns de fusta lui Turcan, tot turuia Mandolinian cu ei să mă obișnuiesc, din Iad să nu-i mai izgonesc. „Așa mi-a zis, și nu glumesc, Mutul pe care îl slujesc și care, cu un Înstelat, alegeri a planificat, să ia puterea toți de-o teapă. De noi nici dracu’ nu mai scapă!“, a zis apoi asemeni claun lui Quintus, ce-l aveam drept scaun.

– Și ce-ai făcut, spurcatule?

– Am dat cu spray de ploșnițe!  Am pus pastile de țînțari să scap de-Anisii și Tătari. De Vela iute ca să scap am pus otravă în dulap, de guști din ea te-apucă bîțu’– speram să fie și-anti-Cîțu. Să-i smulg infernul din falange, i-am pus otravă pentru goange în frunte Izoletei…

– Tare!

– Era imună din născare! Deci, ca să scap de-asemeni luturi, i-am luat pe toți direct la șuturi. Și i-am trimis într-o pustie, nimeni de ei să nu mai știe. Ferice stau și nici că-mi pasă: mi-e casa-casă, masa-masă. Quintus drept scaun, azi tăcut, îmi stă sub curul absolut. De restul am scăpat cu brio. Adio, rime! Vers, adio!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint