Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (50)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (50)

– Sîntem scăpați! se ploconiră ei îndelung în fața icoanei făcătoare de guverne a sfîntului Klaus. Unul după altul, trecură gudurîndu-se prin fața ei, doar-doar Atotmutul va catadicsi să-i scarpine după urechi.

– Ce javre sînteți! mormăi CTP ca pentru sine, adică îndeajuns de tare încît să prindă clar expresia și cel mai surd microfon din studiourile Digi.

– Cum ți-ai permis, băi, chelule, să-i spui Tigaie Egoistă stăpînului vieților noastre? îndrăzni Gollum – pardon, Cîțu – să ridice vocea din spatele fustei lui Turcan.

Întregul guvern se înfioră. „Cît curaj! Cîtă cutezanță! Ce demonstrație de bărbăție!“, se gîndi Cîțu că gîndesc ei. „Probabil că o să-i tragă o rachetă la cur și o să-l trimită în altă dimensiune, așa cum a trimis Sharapova mingea la turneul ăla al englezoilor de la…“, gîndiră ceilalți. Anisie fu singura care nu gîndi și spuse direct – mîndră de propria cultură: „Wembley“.

Spre mirarea tuturor, CTP îl privi pe Cîțu așa cum privește un doberman sătul un pechinez isteric și spuse:

– Voi vorbi cu tine cînd vei fi îndeajuns de matur ca să nu-ți mai lipești păr pubian pe chelie. Nu păcălești pe nimeni!

– Dar nu e păr pubian, e părul meu natural, protestă Cîțu.

– Spune asta racilor care epilează brazilian și care te-au tuns chilug în episodul 24, chicoti Turcan.

– Dragă CTP, interveni mieros Ludovic II, nu crezi totuși că e cam blasfemie să  îmbraci în tinichea icoana Atotmutului?

CTP îl pironi cu lasere în priviri, similare celor ale icoanei făcătoare de guverne, dar care, spre deosebire de ultimele, aveau și vagi pîlpîiri de umanitate. O umanitate la marginea galactică a demenței, dar totuși umanitate.

– De ce l-aș îmbrăca în tinichea? Doar pentru că împăratul este gol pe dinăuntru? V-ați lăsat voi păcăliți de spoiala de deasupra. Dar, cît ați lipsit, cîteva dușuri reci au spălat poleiala…

– Dușuri reci, ce cruzime! comentă ca pentru sine Ludovic II.

– De acord, și eu cred că pentru o icoană ca a lui ar fi fost mai potrivit un duș călduț și auriu, rînji CTP. Dar nu mai contează. Acum și-a arătat adevărata față. I-auzi cum sună a tinichea goală dacă ciocănesc aici, unde-și ține Atotmutul atenția și îngrijorarea față de concetățenii săi.

– NU-L MAI CIOCĂNI LA CUR PE DOMNUL PREȘEDINTE! răbufni Turcan revoltată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un vaccin la îndemîna oricui

  24 noiembrie 2020

  Patriarhii ortodocși care și-au dat singuri cu cădelnița-n coaie după ce au afirmat că virusul liliacului chinezesc, nefiind creștin, nu are ce căuta în biserică au acum un bun prilej […]

 • Pfizer președinte

  24 noiembrie 2020

  Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu […]

 • Cățeii pandemiei

  24 noiembrie 2020

  S-au umplut orașele, în principal, de căței, de obicei de talie mică, abandonați. Mulți sunt câini din acele rase incerte, pe care, pe întuneric, i-au putea confunda cu o pisică, […]

 • Împărat și proletar (Scrisoarea a IV-a, către prieteni)

  17 noiembrie 2020

  Străbunica mea Iulica Bonțideanu, greco-catolică din comuna Soareș, de lîngă Bobîlna, care a dormit toată viața cu capul pe Biblie pînă la vîrsta de 101 ani, avea obiceiul de a […]

 • Poporul fără ardere internă

  17 noiembrie 2020

  Iohannis a risipit un mandat de cinci ani învățînd să citească din prompter și numărînd plopii de două ori pe săptămînă pe drumul spre Sibiu, dar putea să recupereze în […]