Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (50)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (50)

– Sîntem scăpați! se ploconiră ei îndelung în fața icoanei făcătoare de guverne a sfîntului Klaus. Unul după altul, trecură gudurîndu-se prin fața ei, doar-doar Atotmutul va catadicsi să-i scarpine după urechi.

– Ce javre sînteți! mormăi CTP ca pentru sine, adică îndeajuns de tare încît să prindă clar expresia și cel mai surd microfon din studiourile Digi.

– Cum ți-ai permis, băi, chelule, să-i spui Tigaie Egoistă stăpînului vieților noastre? îndrăzni Gollum – pardon, Cîțu – să ridice vocea din spatele fustei lui Turcan.

Întregul guvern se înfioră. „Cît curaj! Cîtă cutezanță! Ce demonstrație de bărbăție!“, se gîndi Cîțu că gîndesc ei. „Probabil că o să-i tragă o rachetă la cur și o să-l trimită în altă dimensiune, așa cum a trimis Sharapova mingea la turneul ăla al englezoilor de la…“, gîndiră ceilalți. Anisie fu singura care nu gîndi și spuse direct – mîndră de propria cultură: „Wembley“.

Spre mirarea tuturor, CTP îl privi pe Cîțu așa cum privește un doberman sătul un pechinez isteric și spuse:

– Voi vorbi cu tine cînd vei fi îndeajuns de matur ca să nu-ți mai lipești păr pubian pe chelie. Nu păcălești pe nimeni!

– Dar nu e păr pubian, e părul meu natural, protestă Cîțu.

– Spune asta racilor care epilează brazilian și care te-au tuns chilug în episodul 24, chicoti Turcan.

– Dragă CTP, interveni mieros Ludovic II, nu crezi totuși că e cam blasfemie să  îmbraci în tinichea icoana Atotmutului?

CTP îl pironi cu lasere în priviri, similare celor ale icoanei făcătoare de guverne, dar care, spre deosebire de ultimele, aveau și vagi pîlpîiri de umanitate. O umanitate la marginea galactică a demenței, dar totuși umanitate.

– De ce l-aș îmbrăca în tinichea? Doar pentru că împăratul este gol pe dinăuntru? V-ați lăsat voi păcăliți de spoiala de deasupra. Dar, cît ați lipsit, cîteva dușuri reci au spălat poleiala…

– Dușuri reci, ce cruzime! comentă ca pentru sine Ludovic II.

– De acord, și eu cred că pentru o icoană ca a lui ar fi fost mai potrivit un duș călduț și auriu, rînji CTP. Dar nu mai contează. Acum și-a arătat adevărata față. I-auzi cum sună a tinichea goală dacă ciocănesc aici, unde-și ține Atotmutul atenția și îngrijorarea față de concetățenii săi.

– NU-L MAI CIOCĂNI LA CUR PE DOMNUL PREȘEDINTE! răbufni Turcan revoltată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]

 • Un stîlpnic, nepereche

  27 aprilie 2021

  Seara trecută am visat că sînt regele Suediei și că-i înmînez premiul Nobel pentru literatură doctorului Ion Vianu, autorul cărții Între violență și compasiune, pe care, citind-o, am simțit că […]

 • Portretul președintelui la tinerețe

  27 aprilie 2021

  Cu ocazia vizitei în Parcul Văcărești, dar și cu alte ocazii, s-a putut observa că, în cei șase ani și ceva de mandat, Klaus Iohannis are, totuși, realizări. Aceste succese […]

 • Niște băieți

  27 aprilie 2021

  Planul Național de Redresare și Reziliență a fost un test tardiv pentru competența Guvernului Orban. Pe vremea aceea, ministru al Fondurilor Europene era Marcel Boloș. Economist și informatician, avea o […]