Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Missy și miliardarul

Zoom Missy și miliardarul

Silueta impozantă a Marelui Duce Boris și damful de șampanie scumpă care-l învăluia încă tulburau amintirile părăsitei principese Maria, cînd, în 1902, unuia dintre unchii ei i-a venit rîndul să urce pe tronul Angliei, sub numele de Eduard al VII-lea. Ceremonia de înscăunare urma să se lase cu multe petreceri și antren, așa că Missy n-a ratat ocazia să ajungă la Londra. Însoțită de triștii Ferdinand și Carol, Maria n-a fost deloc în apele ei, simțindu-se legată de mîini și de picioare cu frînghiile răcelii și ale scorțoșeniei. Dar, după ce arhiepiscopii i-au pus coroana pe cap noului rege, Casa de Hohenzollern s-a retras în umbra Carpaților, îngăduindu-i Mariei să mai rămînă, o vreme, pe la rudele ei.

Așa cum își obișnuise admiratorii, Maria a arătat spendid în sălile de bal și a iradiat cu talent feromonii dezamăgirii în dragoste. Mulți conți și duci și-au răsucit mustățile și și-au împins pieptul înainte, dar privirile ei s-au oprit asupra tînărului Waldorf Astor, viconte făcut din banii îngrozitor de bogatului său tată. Waldorf era blond, înalt, absolvent de Oxford și un excepțional jucător de polo, varianta călare. Avea, pe deasupra, și acea ușurință în conversație pe care ți-o dau miliardele bătrînului pe care urmează să-l moștenești.

Așa că, după ce soțul și socrul au lăsat-o singură la Londra, Waldorf s-a putut instala în inima ei pe locul lăsat gol de Boris și de Zizi Cantacuzino.

În cele cîteva săptămîni de libertate, Missy a încercat să recupereze cu Waldorf și cu Londra ceea ce pierduse cu Ferdinand și cu mutarea în Bărăgan. Conversația, zîmbetul și manierele vicontelui miliardar au dezlănțuit în Maria o pasiune demnă de strămoșii ei corsari. Cei doi porumbei s-au plimbat pe vastele domenii ale familiei Astor, au cutreierat castelele cumpărate de la nobilii scăpătați, și-au făcut mărturisiri în grajdurile familiei. Există mulți susținători ai unei relații platonice, dar cei mai mulți martori ai idilei pretind că desele jocuri de-a v-ați ascunselea continuau, invariabil, cu de-a v-am găsitelea și v-am dezbrăcatelea.

Waldorf avea o soră, Pauline, din care Maria și-a făcut mai întîi o prietenă pe viață și apoi un paravan perfect. Cei doi frați Astor puteau, astfel, veni oricînd în România ca prieteni ai principesei, și chiar dacă spionii regelui Carol aveau transcrierea gemetelor și fotografii complete, prezența Paulinei și, mai ales, corespondența ei sinceră cu Maria țineau afacerea departe de scandal.

Patru ani, cu știința soțului și a socrului, Maria și-a oferit luxul și plăcerile acestei prietenii cu cîntec. Pînă cînd, într-o croazieră peste Atlantic, Waldorf a cunoscut-o pe Nancy, o americană cu simț practic, care, imediat ce l-a luat de bărbat, a scos-o pe Maria din cărți și a lăsat-o să-și continue destinul, de una singură, în manuale.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale