Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (8)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (8)

– Și dacă totuși populația nu va crede că brambureala cauzată de noi e vina exclusivă a PSD? insistă cineva.

Klaus I nu întrebă cine. Era, de altfel, irelevant. Toți erau la fel de ușor de schimbat ca uleiul sau plăcuțele sale de frînă.

– Așa e, nu pot fi toți chiar atît de proști, i se lipi o a doua voce, mai mult ca o părere.

– Aproape 55% ne-au votat fie pe noi, fie PSD, interveni serviabil Rareș Bogdan. Eu zic că stăm pe o majoritate consistentă.

– Și să nu-i uităm pe ăia care au votat AUR! interveni victorios Cîțu. Ăia clar sînt proști de bubuie!

– Florinele, îl mîngîie matern Turcan pe cap cu o mișcare în unghi drept, AUR au fost votați drept niște necunoscuți. Tu ai fost votat în cunoștință de cauză. Eu n-aș insista pe comparații de inteligență a electoratului.

– Mai bine să privim la punctele noastre forte: sîntem urmașii unor oameni care au făcut istorie! răbufni patriotic și nițel didactic Sorin Cîmpeanu.

– Te gîndeșți la Brătieni? întrebă Rareș Bogdan cu scîrba destinată unor parveniți incapabili să se îmbrace la fel de stilat ca și el.

– De fapt, mă gîndeam la cei care au pus armata să păzească intersecțiile de COVID, răspunse mîndru Cîmpeanu. Uite, domnule, aia da acțiune cu reușită 100%!

– Sorine, îi tăie vorba Vlad Voiculescu, masîndu-și tîmplele în încercarea de-a alunga o migrenă feroce, în ce sens ți se pare aia o reușită? Avem pînă acum aproape 20.000 de morți!

– Da, DAR N-AM CEDAT NICI MĂCAR O PALMĂ DE PĂMÎNT ROMÂNESC VIRUSULUI!

– Da, și dacă va fi nevoie vom continua lupta în tranșeele făcute de Cîțu în economie, interveni împăciuitor Klaus I. Domnule Voi-cu-les-cu, schimbă el nebrusc vorba, am fost informați că sînteți un tip care se bazează pe intelligence în activitatea pe care o desfășurați. Sînt oamenii îndeajuns de proști sau trebuie să-i urmărim cu atenție și îngrijorare?

– La cîți bani irosim pe bugetele instituțiilor de secureală ar fi și păcat să nu-i urmărim, zîmbi conspirativ Voiculescu. În altă ordine de idei, însă, nu pot să nu remarc că acest popor a înțeles să-și exprime voința trimițîndu-ne în Parlament, nu în ce merităm, deci degeaba avem DNA-ul la îndemînă, nu îi putem acuza de inteligență.

– Perfect, atunci hai să mai găsim niște unii pe care să dăm vina, chicoti vesel Kelemen Hunor. Prostia adoră să se hrănească din ură, ar fi păcat să ratăm momentul.

– Dar tu de unde știi asta așa de bine? întrebă mirat Barna.

Hunor rîse ușor și spuse:

– Păi, crezi că mai eram noi partid parlamentar atîția ani dacă nu-i convingeam pe proștii noștri să ne voteze de teamă că le fură iar românii Transilvania?

– Și nu ți-e frică s-o zici așa, în gura mare?

– De ce? Crezi că l-a dus capul pe vreunul să învețe română?

– Bine, dar sînt și unguri care au înțeles ce avantaj e să știi limba țării în care trăiești…

– Și de ce dracu’ ne-ar vota niște unguri care înțeleg lucruri?

– Hai să dăm vină pe bugetari! propuse Năsui cu aceeași naturalețe cu care propusese o turnătoare drept directoare în minister.

– Da! Pe bugetari! se entuziasmară toți.

– Dar cu cine să începem? întrebă cineva.

– Să începem cu bugetarii din numeroasele Securități finanțate gras de stat? zise un glumeț, făcîndu-i pe mulți să-și simtă epoleții zbîrlindu-se sub cămășile prea scumpe pentru veniturile declarate.

– Nu ne putem atinge de interesul național! strigară ei în cor.

– Sau poate cu nulitățile puse de partidul nostru în toate funcțiile pline de buget?

– Nu ne putem atinge de interesul venal! strigară ei din nou.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale