Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (26)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (26)

– Căpitanul Finanțist??? repetă uimit întregul cabinet, cu ochii țintă la vistiernicul Cîțu care, mascat cu chiloții și învelit în furoul-pelerină, îi privea cu determinarea unui erou de teapa lui Marvel. Bine, poate cu chiar Disney-Marvel. Mai mult Thomas Marvel, boschetarul închipuit de Wells în Omul său invizibil.

– Ha-ha! Da, eu sînt! Pentru că atunci cînd omenirea liberală este amenințată, un supererou va veni întotdeauna s-o salveze! Și acel erou…

–…sînt eu! izbucni deodată Ludovic II, pășind dramatic spre mijlocul încăperii, mascat peste ochi cu cravata. Inevitabil, nimeri și mai dramatic cu prohabul în colțul mesei, pentru că, în graba de-a veni în ajutor națiunii, uitase să-și taie găuri pentru ochi în cravata-mască. Turcan își smulse panicată unghiile false: știa că urmează un țipăt penibil de soprană și se temea să nu-și spargă iar timpanele dacă-și bagă degetele în urechi.

Dar uite că știa prost. Ludovic II nu doar că nu scoase nici un sunet. Cu un gest atent studiat, își aranjă pălăria de premier pe cap și, cu un clinchet zglobiu din clopoței, o invită pe Turcan să vină și să-i taie totuși găurile alea.

–Șică, sînt impresionată, îi șopti Turcan conspirativ. Să dai ca blegul și să nu scoți un sunet! Care este secretul tău?

– Secretul meu e că nu-mi pun niciodată ouăle în același coș! îi răspunse Ludovic II zîmbind superior. Eu sînt deștept: le țin în buzunar la domnul și stăpînul nostru!

– Da? Ce interesant…Tu și jumătate din guvern…mormăi Turcan pentru ea.

– Care jumătate? șopti speriat Ludovic II. Sper că nu cea masculină!

– Sigur că nu aia masculină, îl liniști Turcan cu aceeași voce blîndă cu care îl asigurase mai demult că nu, nu e deloc gay să se lase mîngîiat pe păr în timp ce se pune în genunchi în fața Atotmutului ca să ia numirea. Dar să nu mai pierdem vremea cu fleacuri: mai bine ai spune națiunii ce supererou ești! îl îndemnă ea.

– Eu sînt Maiorul Barosăneală! declamă Ludovic II.

– Și ce superputeri ai, în afară de numele asta tîmpit? întrebă umbra neagră.

– Superputerea mea e să mă las prins ca un fraier cum încalc legea pentru ca apoi să mă laud că sînt barosan și îmi permit să plătesc amenda! Da, chiar din banii mei! termină Șică II, scoțînd din haină un teanc gros de bani și aruncîndu-l cu dispreț pe masă.

– Impresionant, susură umbra neagră, cu adevărat impresionant. Dar cum se face, mărite Șică II, că porți o haină cu trei numere mai mari?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]

Ultimele articole