Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dă-i lui Capră un deget, că-ți ia toată mâna și te bagă și la pușcărie!

Zoom Dă-i lui Capră un deget, că-ți ia toată mâna și te bagă și la pușcărie!

FC Petrolul Ploiești este unul dintre cluburile de fotbal care se descurcă foarte bine, în ultimii ani. După ce au fost pedepsiți vreo 15 ani de marele sindicalist Liviu Luca, recent condamnat cu executare la șase ani în dosarul Petromservice, ploieștenii au pus mâna pe lopeți, și-au făcut stadion frumos (care a costat dublu față de cât s-a licitat, adică douăzeci în loc de zece milioane de euro, dar așa au lucrat mai toate primăriile PDL în țară, până în 2012), au luat în patrimoniul orașului brand-ul cu trei titluri și două cupe ale României în palmares și s-au apucat de treabă, dând toată jucăria în administrare unui SA. Adică, fostul SA al sindicaliștilor, preluat destul de dubios de un tip și mai dubios, Dan Capră. Asta spun Fiscul și Antifrauda, care s-ar cam fi apucat de subiect.

Până aici, toate bune și frumoase. Fotbalistic, având parte și de un public fantastic și, foarte important în România de azi, plătitor de bilete și abonamente, Petrolul a crescut într-un an cât alții în zece și a reușit în sezonul 2012-2013 să câștige Cupa României, terminând campionatul pe poziția a treia. Bucurie mare pentru ploieșteni. Munca urma să fie răsplătită cu vârf și îndesat de autorități, Consiliul Local aprobând suma de trei milioane de euro pentru premierea sportivilor.

Cheful de la Ploiești a fost stricat însă de DNA, care susține că banii s-au acordat ilegal. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă, procurorii forțând o ipoteză absurdă, cum că anumiți consilieri ar fi votat fără să știe de fapt ce votează, fiind induși în eroare de primar. Cum ar veni, ăia n-au creier, ținta procurorilor fiind, evident, Iulian Bădescu, primarul orașului. Probabil după alegerile din noiembrie dosarul, pornit de la o angajată care a fost concediată, va fi clasat. Dar nu asta ne interesează acum.

Culmea tupeului este că, neprimind banii promiși, iar plățile fiind, logic, sistate de Consiliul Local până la soluționarea anchetei DNA, patronul FC Petrolul SA a dat în judecată Primăria Ploiești. Ce vrea? Păi, banii, băăă! Dați banii publici pe care i-ați promis! Că fără ei nu putem finanța clubul!

Da? Ia să vedem: anul trecut, FC Petrolul a încheiat anul financiar cu un profit de 1,5 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Deci o afacere în toată regula, foarte profitabilă. Dar asta nu e ceva rău, pentru că Petrolul este o societate pe acțiuni, nu o organizație non-profit. Bine, se pare că situația financiară arată mult mai rău în realitate decât în hârtii, pentru plata unor salarii pe anul trecut vorbindu-se în Ploiești chiar de un ajutor financiar venit din partea căpitanului Adrian Mutu.

Dar a-i acționa în judecată pe ploieșteni pentru că au suspendat plățile – atenție, nu au anulat, deși o puteau face fără să dea explicații – până la soluționarea unei anchete DNA care ar putea pune sub acuzare executivul Primăriei și 27 de consilieri locali, plus alți angajați care au pus tot felul de vize de legalitate pe-acolo, așa ceva s-a mai văzut probabil doar în filmele cu proști. Proști d-ăia penali, care sfârșesc fie în pușcărie, fie în laptop-ul unui băiat care le spune că face el ceva profitabil cu banii lor și apoi dispare. Altă variantă nu există.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint