Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bipedul Tökés n-o vrea pe Rozalia la Cultură

Zoom Bipedul Tökés n-o vrea pe Rozalia la Cultură

Probabila viitoare ministreasă a Culturii, Rozalia Biro, se consideră o femeie de încredere și cît se poate de serioasă. Ca dovadă: ea nu e bipedă și nici copiii ei nu sînt. Cel puțin așa i s-a lăudat lui Radu Buzdugan pe vremea cînd era viceprimăriță de Oradea. Rozalia l-a mai asigurat pe Buzdugan că la Oradea nu mai există decît un copil biped. Cel mult doi. Pe ceilalți i-a adunat Poliția de pe străzi.

Rozalia Biro a ajuns între timp senatoare din partea UDMR. Și dacă îi iese pasiența cu Ministerul Culturii, doamna cu bipezii va deveni vicepremier. Distinsa candidată la locul pe care-l va elibera Kelemen Hunor, în luna august, a avut niște supărări cu DNA. Vreo trei. De două s-a păgubit. Mai rămăsese cu un conflict de interese, mizilic de care Rozalia a scăpat cu exact o săptămînă înainte de a primi vestea cu ministerul. Hunor i-a propus, iar ea, după o matură chibzuință, a acceptat. A lăsat fără răspuns întrebările jurnaliștilor care voiau să afle ce legătură există între ea și Ministerul Culturii, în general, și între ea și cultură, în particular. Răspunsul l-a dat László Tökés, care e de părere că Ardealul și România meritau mai mult decît pe dna Biro la Cultură și că, prin desemnarea ei, UDMR s-ar face de rîs. Nu din cauză că Rozalia nu se consideră bipedă, ci pentru că ar fi sfeterisit niște forinți primiți din Ungaria.

Că fostul pastor reformat nu mai înghite UDMR se știe, la fel cum se știe că nu se omoară după soarta României. Dar dacă pînă și Tökésbaci a ajuns la concluzia că numirea Rozaliei în guvern ar fi prea de tot, iar Torro Tibor, cel cu Partidul Popular Maghiar, spune despre ea că ar fi o rușine pentru maghiarii din România și că bihorenii știu de ce, ar fi cazul ca poetul Hunor să mai tragă o dată, dacă nu de obrazul românilor, măcar de rușinea ungurilor.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint