Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre moarte

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre moarte

Însoțitorul la nevoia specială se cunoaște

2Femeile căsătorite ar trebui să primească, de la stat, salariu de însoțitor persoană cu nevoi speciale. Iar întrebarea pe care le-o pune ofițerul Stării Civile ar trebui să sune cam așa: „Cutăreasca, de bunăvoie și nesilită de nimeni îl iei în căsătorie pe Cutărescu, să fiți împreună la bine și la greu și să ai grijă să nu-și toarne ciorbă pe cămașă, să nu mănânce cârnați mucegăiți și să nu-și bage furculița-n ochi, până când moartea vă va despărți?”.

Bărbatul e cea mai lipsită de simț practic ființă dintre toate ființele care există pe Pământ. Pune-l să facă o amărâtă de ciorbă și se va întâmpla așa:

– o să ceară rețetă scrisă;

– cu rețeta-n mână, o să te întrebe dacă „puțin ulei” înseamnă „o linguriță” sau „o sticlă”;

– o să vină de zece ori să-ți arate legumele și să te întrebe dacă le-a tăiat suficient de mari, suficient de mici, suficient de lunguiețe, suficient de pătrate, suficient de rotunde, suficient de hexagonale, suficient pur și simplu;

– o să vină de zece ori să te întrebe dacă borșul trebuie turnat în jet sau cu picătura;

– o să vină de zece ori să te implore să verifici tu dacă s-au fiert legumele;

– o să vină de zece ori să te întrebe dacă focul trebuie dat mai mare sau mai mic;

– când crezi că ai scăpat, o să te trezești iar cu el: „Iubi, aici scrie să-i sting focul și să-i toc deasupra o mână de leuștean. De juma’ de oră caut mâinile acestei legături de leuștean. Ori nu are, ori nu i le găsesc eu”.

Mai vezi pe stradă câte unul, cu barba până la brâu, cu hainele atârnându-i în zdrențe și dormind în boschete. I-a murit nevasta, săracul, și a rămas fără însoțitor.

 

Iar cînd ea nu va mai fi, ne vom aminti…

2Dacă Dumnezeu s-ar putea da mare în fața bărbatului, ar fi gen: „Coaie, fără mine nu apăreai!”. Femeia o ține una și bună: „Coaie, fără mine o să dispari!”.

De ce naiba trăiește femeia cu impresia că, fără ea, bărbatul de proximitate, în cîteva luni de zile, s-ar îmbolnăvi de hepatită A, boala mîinilor murdare, ar dormi supus la perversiuni de gîndaci și ar mînca var răzuit de pe pereți, fiert în zoaie de vase nespălate?

„Cînd n-o să mai fiu eu, o să se aleagă…”

Eh, ce-o să se aleagă? O să se aleagă Ponta sau Iohannis.

„Cînd o să mor eu…”

Eh, ce-o să fie cînd o să mori tu? O să te îngropăm creștinește. Asta se va întîmpla. Dacă ești Marie Curie o să zică lumea c-ai fost o mare șmecherie și-atît. Dacă nu, nu.

Nu, ea crede că a doua zi după dispariția ei din viața ta tu te uiți la semafor ca cea mai proastă dintre maimuțe și te întrebi: cum naiba mi-a zis mie femeia inteligentă, nevastă-mea: cînd e roșu stau sau trec?

Aa, că după dispariția ei poate surveni și moartea ta, asta da, e posibil. Dar se va întîmpla în cu totul alt mod. Imaginați-vă un bărbat în curul gol, întins în patul matrimonial al unui apartament de la Hilton, călărit cu sălbăticie de o asiatică, o negresă și de Charlize Theron, ciugulindu-i bulele de la șampanie de pe sfîrcuri în timp ce el urmărește o cursă de Formula 1. Mă rog, vorba vine urmărește o cursă de Formula 1. Poate să fie și-o cursă de șoareci la televizor, dar asta vede el prin fumul a două joint-uri pe care și le-a înfipt în nări.

Am zis că-n tot acest timp se joacă FIFA 2015?

Cartea „Femeile din de pe Venus, bărbații vin de la băut”, de Simona Tache și Mihai Radu, se găsește în librării sau poate fi comandată online de AICI.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    “Iubi, aici scrie să-i sting focul și să-i toc deasupra o mână de leuștean. De juma’ de oră caut mâinile acestei legături de leuștean. Ori nu are, ori nu i le găsesc eu”.
    😆

  2. #2

    Excelent articol….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint