Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pentru țară și popor, n-avem, încă, antrenor!

Zoom Pentru țară și popor, n-avem, încă, antrenor!

Echipă națională caut selecționer zonă liniștită oferim prețul zonei. Garantăm seriozitate, plata la timp.

Sună ca un anunț de la, cîndva, mica publicitate. Este de fapt anunțul, de azi, al onor conducerii FRF, cu mică și mare duplicitate. De cînd au ratat încă o calificare, de cînd a plecat și Mirel, poporul microbist se tot întreabă: cine va fi noul selecționer, ce antrenor principal ne va mai călăuzi pașii, pasele către alte noi și noi performanțe? Lung prilej de vorbe și de polemici… În răstimp, federalii au practicat stilul de joc care le este propriu, confortabil la vrăjeală, la abureală. S-au făcut că inițiază discuții cu Gică Hagi sau Răzvan Lucescu, deși, previzibil, n-avea cum să iasă lipeala. La vrăjeală, la abureală – cum ziceam. Echipa națională de fotbal a României n-are, încă, un antrenor.

După atîtea discuții (nu se mai termină, ne-am cam plictisit), poate c-ar trebui organizat un casting pentru postul de antrenor la Națională. Sau un amplu sondaj de opinie, efectuat, firește, de amicul Vasile Dîncu. Dacă mîine ar fi alegeri pentru selecționerul României, cum ar trebui să fie antrenorul ăla? Mai tînăr sau mai bătrîn? Mai român sau mai experimentat peste hotare? Mai corpolent sau mai subțirel, mai blonduț sau mai brunețel? În urma acestor studii, ținînd cont și de opinia suporterilor din juriul de la casting, Federația va desemna, în fine, un selecționer. Se va întîmpla și asta într-o zi, e inevitabil.

Dac-ar fi să pariem (deși nu jucăm la pariuri), am paria pe Dan Petrescu. Ne gîndim, în cestiune, și la relația specială pe care o are CFR Cluj cu FRF Burleanu. La urma urmei, desemnarea lui Dan Petrescu n-ar fi o alegere tocmai greșită pentru postul de selecționer. Știe să joace la rezultat, s-a dovedit. Or, la Națională, e niște chestii care ne tot lipsește – anume, rezultatele. Deși preferăm stilul generos (cărui microbist nu-i place?), zău, nu ne-ar deranja să cîștigăm fiecare meci doar cu 1-0, chiar și cu greșeli de arbitraj în favoarea noastră. Chestia-i că există, aici, și o primejdie: echipa națională nu joacă doar împotriva Chindiei Tîrgoviște. Și nici CFR Cluj n-a strălucit deloc în Europa, în Liga 3, așa-numita Conference League…

Și-n caz că nu se pică la o înțelegere cu The Big Dan, mai există și alte opțiuni, am tot zis-o. Nea Imi Jenei, nea Puiu Iordănescu, nea Piți – ei, ce ziceți? Sînt antrenori liberi de contract, au calificat și antrenat Naționala la turneele finale! Dacă refuză și dînșii oferta Federației (că-s oameni serioși de fotbal, au și ei niște principii…), ei bine, atunci ar mai fi de ales dintre alți steliști: Bölöni, Edi Iordănescu sau – de ce nu? – Costi Gîlcă. Adi Mutu – nu. Nu pentru că a fost desemnat dinamovist, ci pen’ că mai are de învățat meseria de antrenor.

Avem, deci, de unde alege. N-am avut noi un guvern, atîtea luni de zile. De ce n-ar mai dura și grija că n-au pus ăștia un antrenor la echipa națională? La cîte necalificări am realizat, zău, mai bine nu ne grăbim la alegerile pentru un nou selecționer!… Hai România!
2 comentarii

  1. #1

    Știu că vrei să pari simpatic, dar îl propui pe Jenei? Are 84 de ani și probleme mari de sănătate. Iar Iordănescu senior are peste 70, e deprofesionalizat, are tabieturi, singurul lui interes e să-l împingă pe fii-su.

  2. #2

    just, iar ‘nea Piti’ e un incompetent ! so… mai bine Petrescu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale