Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De la Gușă pân’ la Bot, ‘s-unii care papă tot

Zoom De la Gușă pân’ la Bot, ‘s-unii care papă tot

Ceea ce povestea revista noastră în urmă cu trei săptămâni, respectiv cartelizarea câtorva televiziuni din România, a trecut de la faza de șoaptă la cea de realitate. Așa se face că Gușă și Burci și-au unit datoriile și restanțele, insolvențele și impertinențele și au pus-o de o colaborare instituțională cu perspective de fuziune și absorbție. Rareș Bogdan, binecunoscut pentru modul avântat în care își umflă ego-ul, a început deja să se vadă în frunte board-ului editorial ce va guverna entitatea de presă, anunțându-ne că “avem o televiziune de știri, una de business, o televiziune generalistă, cel mai important cotidian quality și cel mai vândut cotidian din România, Click”. Domnu’ Bogdan, mai lăsați-o, dom’le, ușurel, că dumneavoastră personal nu aveți nimic, cu excepția papioanelor ălora și a batistelor asortate care merg mai bine la nunțile din provincie decât în studiourile TV. Dacă e cineva care are mai mult în noua configurație Realitatea-Prima-Adevărul este Marean Vanghelie, care are de băgat mâna mai adânc în buzunar, în speranța că mai multă televiziune și presă scrisă pot să-l facă președinte al PSD, poate chiar premier. Bine, nici victimele obișnuite ale Realitatea TV nu se simt prea bine, dându-și seama că de acum, având de acoperit două televiziuni și două cotidiene, vor trebui să plătească cel puțin dublu ca să scape basma curată.

Evenimentul zilei are mai multe variante de atac în cazul Bercea Mondialu – Mircea Băsescu. În una încearcă să demonstreze că înainte de traficul de influență a fost, de fapt, șantajul. În a doua variantă încearcă să demonstreze că, de fapt, banii fuseseră împrumutați de la clanul Mondialu. Ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar dărâma varianta șantajului, la care oamenii lui Andronic nu vor să renunțe, căci n-ar fi vorba decât de încercarea de a recupera niște bunuri ce aparțineau interlopilor. O altă cale de atac a Evz este încercarea de a-i învrăjbi pe interlopi cu avocatul lor, pe care-l prezintă ca pe un simplu profitor politic, ce nu vrea decât să profite de înregistrările romilor pentru a-l compromite pe Băsescu. În fine, regele de necontestat al idioților cu program este Mălin Bot, care încerca săptămâna trecută să demonstreze că familia lui Bercea chiar a comis șantaj pentru că banii pe care-i cereau de la Mircea nu le mai aparțineau, ci aparțineau statului, fiind folosiți într-o infracțiune de trafic de influență, deci confiscabili. De ce atâta siluire a logicii, când era mai simplu să-i transmită lui Bercea Mondialu că nu are sens să-și mai ceară banii, fiindcă din ei au fost plătiți deja niște ziariști eroi, care au luptat împotriva loviturii de stat din 2012?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint