Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Campionatul mondial e un lucru frumos

Zoom Campionatul mondial e un lucru frumos

Am o teorie controversată. Fotbalul de la Campionatul Mondial e doar o scuză. Competiția adevărată e pe freze. Fiecare dintre divele alea a venit acolo ca să lanseze freza verii 2014 pentru toți cocalarii de pe glob. Datul cu piciorul in bășică e secundar.

Știu, la prima vedere par bărbați, că se ceartă și scuipă pe jos. Dar uitați-vă mai atent, e doar un rol. Priviți cum se bucură cînd cade camera pe ei. Cum își aranjează părul cînd nu sînt pe ecran. Sînt niște dive și așa au fost tot timpul. Să ne amintim de Ronaldo, spre exemplu. Ăla vechi, nu Cristiano. Mai țineți minte cînd și-a făcut freza aia, tuns 0 și cu un breton-streașină-greblă? Nu exista vînzător de ridichi în Călărași care să nu se fi tuns la fel. Sau Beckham, care a lansat minimum trei frizuri. Iar în ultimii ani, dacă v-a furat cineva bicicleta, sigur era tuns gen Cristiano Ronaldo. Fotbalul trece, coafura rămîne. Cel puțin vreo două luni. Anul acesta, deși au apărut mulți negrișori cu creste colorate, nu cred că o să cîștige nici unul dintre ei. E prea complicat ce și-au făcut ei în cap. Pariez însă pe Neymar. Ceva de efect, nou și destul de simplu încît să ți-l faci și singur acasă în cîteva ore, cu apă oxigenată, după o zi lungă de vîndut pepeni la marginea unui drum național.

Dar, serios, Campionatul Mondial de fotbal e cel mai bun lucru care s-a întîmplat vara asta. Ține idiotul ocupat. Să nu mă înțelegeți greșit, nu spun că toți cei care se uită la fotbal sînt idioți. Însă toți idioții se uită la fotbal. Și e așa de liniște și pace pe Internet de cînd au o preocupare… Mai puțini idioți care țipă că Dacia e leagănul civilizației mondiale, că Băsescu e de vină pentru tot și că a apărut chipul lui Iisus Hristos pe un grătar.

Fotbalul e absolut perfect pentru un idiot. Fiindcă nu lasă prea mult loc de interpretare și teorii personale. Golul e clar și obiectiv, nu îi dă imbecilului prilejul de a-și folosi lipsa totală de logică pentru a trage concluzii care n-au nici o legătură cu ce se întîmplă. Ca politica, spre exemplu, unde fiecare taximetrist are o nouă teorie a conspirației în care crede cu tărie.

Fotbalul a devenit foarte obiectiv, în ultimul timp, pentru că e plin de roboți. Nu mai e ca pe vremuri, cînd ofsaidul ținea mai mult de cît de bine se uita arbitrul decît de poziția reală a jucătorilor. Acum au calculatoare care-ți arată, cu liniuțe și cu încetinitor, fiecare fază controversată pînă omoară de tot controversa. Și drone care filmează din unghiuri din care nu se putea filma pînă acum. Și e foarte fain. Poate pînă în 2018 o să putem vedea acțiunea direct din unghiul amigdalei lui Neymar, printre dinți. Să vedem dacă clefăie sau înghite în sec înainte de a șuta. Și să nu-i mai vedem nici freza aia ridicolă, de combinator de telefoane Motorola.

5 comentarii

  1. #1

    Cea mai frumoasa zi a saptamanii e cand pui astfel de articole si se sesizeaza toti idiotii internetului. Nimic mai amuzant decat sa-i vezi cum isi expun ei opiniile si se dau peste cap sa le asculti tu argumentele ca si cand ti-ar pasa.

  2. #2

    +1 @mvlad

  3. #3

    mvlad,bine ai venit printre idioti,te acceptam drept lider.pana la urma tu esti primul si singurul care chiar s-a aratat vrednic de acest apelativ.daca unii isi exprima opiniile asupra unui articol (care asta ar trebui sa genereze),fie ele si pro-fotbal sau anti-minimizare a competitiei,nu inseamna ca sunt neaparat idioti.probabil esti unul din aceia plini de prejudecati,care se aliaza cu autorul oricarui articol doar pentru ca nu are pareri proprii (da,asta e o prejudecata de-a mea in ce te priveste).idiotule

  4. #4

    Ce-ai, hatere, cu Motorola? :))

  5. #5

    De curiozitate, îți vine să te sinucizi des când vezi cine te citește?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint