Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine îl propune pe Meleșcanu?

Zoom Cine îl propune pe Meleșcanu?

Din cămara cu secrete a ambasadei SUA răzbat, aduse de turnătorii români de ambe sensuri, ipoteze și fantezii care fac din țara noastră un fel de Wonderland. Cică Americii i-ar surîde acum doar doi prezidențiabili, unul mai de încredere ca celălalt, dar nici unul aflat pe lista de cumpărături a poporului. Primul ar fi Monica Macovei, pe care n-ar vota-o nici colegii din PDL, iar al doilea ar fi Theodor Meleșcanu, pe care nu l-a propus nimeni. Varianta Macovei a fost dată complet uitării după ce pe viitoarele telegrame Wikileaks s-au transmis la Langley procentele ei de simpatie. Mele, în schimb, a primit mai multe aprecieri, date fiind experiența diplomatică și moderația politică pe care și-a sprijinit cariera. Ideea, îmbrățișată in nuce și de beligeranții români, adică de palatele Cotroceni și Victoria, ar cuprinde următoarea dezvoltare: Meleșcanu ar trebui să fie propus de PSD și sprijinit de toată lumea cu un mandat limitat la doi ani, pînă în 2016, cu scopul de a modifica Constituția și de a resincroniza alegerile prezidențiale cu cele parlamentare. Propunerea l-ar face pe Ponta să răsufle ușurat, dîndu-i posibilitatea să-și păstreze guvernul, partidul și un control politic relativ asupra unui președinte cu biografie și nostalgii de stînga. Băsescu, la rîndul lui, ar avea garanția că Meleșcanu, un moderat format în diplomația Războiului Rece și uns cu toate alifiile tranziției postcomuniste, n-ar declanșa răzbunarea penală de care se teme mai rău ca de dispariția tirbușonului. America ar fi mulțumită să vadă țara încăpută pe mîinile unui politician cu părul alb, ale cărui servicii le-a lăudat cu fiecare ocazie, iar Mele și-ar îndeplini cu entuziasm mandatul pacificator, văzut ca încununarea unei cariere perfecte. Ca-n povești, ce mai!

4 comentarii

  1. #1

    Makes sense. Dar cine-l voteaza?

  2. #2

    Daca o sa fie sustinut de PSD , are cine sa il voteze

  3. #3

    dam, daca o sa candideze o sa castige, nu doar pentru ” agrearile” spuse in articol, dar pentru el o sa iasa orice baba si mamicuta cinstita si morala la vot, deci, da, o sa dea peste dreapta cu stanga, dreapta care nu exista. vai de kururile noastre.

  4. #4

    Aceiasi securisti prafuiti vor fi reactivati de cate ori va fi nevoie.Din cei 18-20 milioane de romani ,mereu aceleasi figuri.Oare nu sunt alti romani capabili sa conduca aceasta tara ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint