Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la depunerea listelor de candidați…

Zoom Între timp, la depunerea listelor de candidați…

Ca să introducă mai mulți oameni în Parlament și pentru că respectarea legii nu e punctul lui forte, Liviu Dragnea a pus pe lista de la Teleorman și doi pitici într-un parpalac, care pretind că sunt un singur candidat.

În mod normal, chirurgul Leon Dănăilă n-ar fi acceptat să candideze, dar Alina Gorghiu i-a promis un metrou personal, care să-l ia din fața blocului și să-l ducă unde vrea el fără ca în timpul călătoriei să-l fotografieze toți săracii. Chestiile astea nu se refuză.

Nici Traian Băsescu nu avea de gând să candideze, doar că i s-a întâmplat o chestie neprevăzută. Cum stătea el la masă cu alți bețivi și discutau despre politică în timp ce proprietarul birtului de cartier nu mai știa cum să scape de ei, unul dintre comeseni i-a lansat o provocare: ”Dacă zici că ăia nu fac bine ce fac, de ce nu te intri și tu în politică?”. În acel moment, Băsescu și-a asumat riscul de a se ridica în picioare în mijlocul unei încăperi care se învârtea cu el și a pornit spre Biroul Electoral Central. A ajuns două ore mai târziu, cu tălpile a numeroase perechi de pantofi imprimate pe dosul palmei.

Elena Udrea a explicat de ce a decis să candideze apelând la o poveste foarte-foarte reală din istorie. Atunci când la ușa cortului lui Gingis Han au apărut procurorii pentru a-l aresta preventiv, hanul mongol le-a spus: ”Nu puteți să vă atingeți de mine. Stăpânesc un imperiu cu sute de milioane de locuitori”. Procurorii i-au explicat însă că, potrivit Constituției, funcția de han mongol nu te apără de arestul preventiv. Doar calitatea de parlamentar îți asigură acest privilegiu. Acela a fost momentul în care Gingis Han a înțeles că mai important decât să cucerești toată Asia e să ai imunitate parlamentară, deoarece altfel te trezești că te târăsc procurorii pe la DNA și defilează cu tine prin fața presei.

Nicușor Dan a fost cât pe ce să rateze înscrierea în alegeri. El s-a dus inițial la BEC fără listele cu semnături, spunând că le știe pe de rost.

În pregătirea alegerilor, Liviu Dragnea a umblat prin satele din Teleorman și a împărțit mustăți cărunte, astfel încât simpatizanții lui să poată vota de două ori fără să fie recunoscuți.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint