Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiul risipitor din Prahova se joacă pe Broadway

Zoom Fiul risipitor din Prahova se joacă pe Broadway

Cum e viața asta, dom’le, ca o piesă de teatru! Și este unii, dom’le, mai ales prin țara asta de retrograzi lipsiți de cultură, care nu pricepe cum și în ce direcție merge societatea. Spre absolut, nene. Merge spre descoperirea de noi orizonturi, spre aflarea și mai apoi înțelegerea sensului vieții, spre țeluri care sunt mai presus de lucruri materiale precum spitale, grădinițe, canalizare sau banii din bugetul public. Mult, mă, mult mai sus.

Pentru ca bălăria de mai sus să aibă logică, facem o vizită în județul Prahova, foarte faimos pentru că este locul unde Sebastian Ghiță nu ar vrea să se întoarcă nici în ruptul capului. De asemenea, e destul de cunoscut și în rândul jurnaliștilor de justiție, care mai schimbă trotuarul de la DNA București doar pentru că există și un DNA Ploiești, unde tot Ghiță e principala atracție. Ei, cert e că nu-i OK să fii un județ care are doar calitățile mai sus enunțate. Iar schimbarea vine, evident, de la nivel instituțional.

Mai exact, de la Consiliul Județean Prahova, care pentru 2017 a decis să-și îndese labele în el de concept de investiții pe termen scurt, mediu și lung, și să treacă direct la promovare. Promovare profesionistă, nu cu postări pe Facebook și pliante. Nu, frate. Au scos din bugetul județului 185.000 de lei, bani care vor fi investiți într-o excursie de șase persoane la Festivalul “Romania Day on Broadway”, care va avea loc la New York, pe 14 mai. Mai-marii județului vor merge pe Broadway, atenție, ca să promoveze „atât tradițiile și meșteșugurile, dar și partea economică pe care o considerăm foarte importantă, astfel încât să reușim să atragem eventuali investitori în județul Prahova”.

Da, pentru că, în principiu, cam așa funcționează lumea. Ai tradiții și o parte economică de care nici vecinii din Brașov nu au auzit, dar mergi în Statele Unite, unde marii investitori se știe că au obiceiul ca într-o zi să pună de o tranzacție de un miliard de euro și a doua zi să deschidă o fabrică de pixuri într-un parc industrial situat pe un câmp de lângă o localitate unde nu prea este canalizare. Ploiești, de exemplu. Sau Vadu Părului.

1 comentariu

  1. #1

    Fie pâinea cât de rea
    Tot mai bună-i în țara mea
    United States of America!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint