Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ziua Intendenței – episodul 8 –

Zoom Ziua Intendenței – episodul 8 –

În care președintele Constantinescu reușește să se certe cu cei doi președinți ce-l precedaseră în funcție și să-i distrugă, dintr-o singură frază, ultimii cinci ani de viață lui Ion Iliescu.

(Rezumatul episoadelor anterioare: România se află la începutul unei crize fără precedent. Primele semne rele sunt date de eliberarea din închisoare a colonelului Truțulescu și dispariția ciobănescului mioritic al președintelui.)

– Ai întârziat. Iar.

– Bă, tată, mă lași? Am și eu probleme!

– În primul rând, nu-l luați pe domnul Constantinescu cu „bă, tată”. A fost președintele României! Iar în al doilea rând, dacă îmi permiteți, cam ce probleme aveți, domnule Constantinescu? Ce alte probleme mai mari decât aceasta? Nu de alta, da’ să știu ce-i spun Ninei, când ajung acasă – scoase capul Iliescu de după legendarul său laptop Molotov 1.939.

Deja șocat de două ori de la intrarea în cameră, Dragoș Constantinescu își pierdu cumpătul cu ușurință, mai ales că Sana îl bombarda cu SMS-uri în care-i spunea că, pe lângă mioritic, mai lipsesc și vreo trei hamsteri:

– Băi, comunistule, te-a întrebat cineva ceva? Ce te bagi tu unde nu-ți fierbe? Ai noroc să fii aici doar pentru că n-am reușit să te mai scoatem după ce ai pierdut alegerile din ’96. Cică ești netransportabil. Ziceam să nu-ți spun, da’ m-ai enervat. Știi cu cine stai tu pe Mess crezând că sunt președinții Moldovei, Gorbaciov, Hrebenciuc, Geoană sau Năstase? E sergentul Mihăiță, de la IT-ul SPP, băi, comunistule! Na!

În timp ce fostul președinte Constantinescu încerca să-i șteargă lacrimile fostului președinte Iliescu, distrus de faptul că discutase cinci ani despre geopolitică cu Mihăiță, actualul președinte Constantinescu se întoarse furios spre E.B.:

– Mai pierdem mult timpul cu boșorogii ăștia? Unde-i Regele?

– A zis Duda că n-are voie afară, că a fost rău și n-a păpat tot la cină, răspunse generalul.

– Mda. Păcat. Începem fără el. Asta e!

Și apoi, întorcându-se spre restul camerei, rosti cu vocea care-l făcuse să câștige alegerile în 2000:

– Domnilor, doamnelor, să uităm tot ce-a fost și să ne apucăm de treabă. Țara are, în sfârșit, nevoie de noi!

Cei aproape o sută de participanți la ședința secretă se desprinseră agale de locurile pe care deja le încălziseră și se așezară cu responsabilitate la masa de consiliu. Dacă n-ar fi fost atât de mică, probabil că ar fi încăput toți. Așa, însă, fusese nevoie să-și facă rezervări, din timp, la generalul E.B. Acum, cu dovada locului rezervat în mână, se certau câte patru-cinci pe același loc. E.B. nu era un om care să poată refuza pe cineva.

Într-un colț, trei hamsteri care trecuseră cu brio de Testul Creangă-Eminescu rodeau cu spor singurul exemplar al ordonanței de eliberare a lui Gheorghe Truțulescu.

(În episodul viitor veți afla în ce mașină s-a urcat Truțulescu la Sighet și ce probleme are din această cauză.)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]