Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ziua Intendenței – episodul 8 –

Zoom Ziua Intendenței – episodul 8 –

În care președintele Constantinescu reușește să se certe cu cei doi președinți ce-l precedaseră în funcție și să-i distrugă, dintr-o singură frază, ultimii cinci ani de viață lui Ion Iliescu.

(Rezumatul episoadelor anterioare: România se află la începutul unei crize fără precedent. Primele semne rele sunt date de eliberarea din închisoare a colonelului Truțulescu și dispariția ciobănescului mioritic al președintelui.)

– Ai întârziat. Iar.

– Bă, tată, mă lași? Am și eu probleme!

– În primul rând, nu-l luați pe domnul Constantinescu cu „bă, tată”. A fost președintele României! Iar în al doilea rând, dacă îmi permiteți, cam ce probleme aveți, domnule Constantinescu? Ce alte probleme mai mari decât aceasta? Nu de alta, da’ să știu ce-i spun Ninei, când ajung acasă – scoase capul Iliescu de după legendarul său laptop Molotov 1.939.

Deja șocat de două ori de la intrarea în cameră, Dragoș Constantinescu își pierdu cumpătul cu ușurință, mai ales că Sana îl bombarda cu SMS-uri în care-i spunea că, pe lângă mioritic, mai lipsesc și vreo trei hamsteri:

– Băi, comunistule, te-a întrebat cineva ceva? Ce te bagi tu unde nu-ți fierbe? Ai noroc să fii aici doar pentru că n-am reușit să te mai scoatem după ce ai pierdut alegerile din ’96. Cică ești netransportabil. Ziceam să nu-ți spun, da’ m-ai enervat. Știi cu cine stai tu pe Mess crezând că sunt președinții Moldovei, Gorbaciov, Hrebenciuc, Geoană sau Năstase? E sergentul Mihăiță, de la IT-ul SPP, băi, comunistule! Na!

În timp ce fostul președinte Constantinescu încerca să-i șteargă lacrimile fostului președinte Iliescu, distrus de faptul că discutase cinci ani despre geopolitică cu Mihăiță, actualul președinte Constantinescu se întoarse furios spre E.B.:

– Mai pierdem mult timpul cu boșorogii ăștia? Unde-i Regele?

– A zis Duda că n-are voie afară, că a fost rău și n-a păpat tot la cină, răspunse generalul.

– Mda. Păcat. Începem fără el. Asta e!

Și apoi, întorcându-se spre restul camerei, rosti cu vocea care-l făcuse să câștige alegerile în 2000:

– Domnilor, doamnelor, să uităm tot ce-a fost și să ne apucăm de treabă. Țara are, în sfârșit, nevoie de noi!

Cei aproape o sută de participanți la ședința secretă se desprinseră agale de locurile pe care deja le încălziseră și se așezară cu responsabilitate la masa de consiliu. Dacă n-ar fi fost atât de mică, probabil că ar fi încăput toți. Așa, însă, fusese nevoie să-și facă rezervări, din timp, la generalul E.B. Acum, cu dovada locului rezervat în mână, se certau câte patru-cinci pe același loc. E.B. nu era un om care să poată refuza pe cineva.

Într-un colț, trei hamsteri care trecuseră cu brio de Testul Creangă-Eminescu rodeau cu spor singurul exemplar al ordonanței de eliberare a lui Gheorghe Truțulescu.

(În episodul viitor veți afla în ce mașină s-a urcat Truțulescu la Sighet și ce probleme are din această cauză.)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Cele mai citite