Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Elevii români, dispuși să susțină un candidat care promite scoaterea matematicii din școli

Zoom Elevii români, dispuși să susțină un candidat care promite scoaterea matematicii din școli

După ce Monica Macovei s-a declarat oripilată că în școlile românești se studiază religia, elevii și-au dat seama că politica n-ar trebui să-i lase indiferenți. Ei s-au arătat dispuși să-l susțină, în cursa prezidențială, pe acel candidat care promite scoaterea matematicii din programa școală, motivând că studiul algebrei și al geometriei este o chestie perimată, specifică mănăstirilor din Evul Mediu. Micuții au declarat că nu sunt niște călugări scolastici și nici alchimiști din secolul al XVII-lea și, prin urmare, ar trebui scutiți de acele operațiuni matematice complexe pe care nu le mai face nimeni în ziua de azi.

”Din câte știu ei, România este un stat umanist. N-ar mai trebui să amestecăm statul cu științele exacte, deoarece științele exacte ne-au dus pe un drum greșit”, este de părere Cecilia Alexandrescu, o elevă de clasa a cincea care, din câte spune, mai are zece ani și dă Bac-ul. Cecilia ne-a declarat că matematica este inutilă, deoarece, în ziua de azi, toți avem câte un prieten care e bun la calcule și pe care îl putem întreba de rezultatul unor operațiuni matematice simple sau despre cifra care urmează după 8.

Pe de altă parte, profesorii de matematică se opun categoric revendicării elevilor. Ei consideră că toată lumea ar trebui să învețe tabla înmulțirii, deoarece tabla înmulțirii ne învață să fim mai buni și să calculăm bacșișul corect atunci când mergem la terasă.

În această dispută, părinții sunt undeva la mijloc. Ei sunt de acord, în principiu, cu ce spun elevii, însă cred că micuții ar trebui să învețe istoria matematicii. ”E bine ca lumea să știe că sunt mai multe moduri de a socoti și de a număra până la 10. Noi credem în matematică și în tabla înmulțirii, însă alte popoare obișnuiesc să numere pe degete sau chiar folosind bețișoare de chibrit furate de la terasă, atunci când chelnerul nu e atent”, ne-a mărturisit un domn, care nu se simte deloc confortabil că fiul lui de clasa a opta are de-a face la orele de matematică cu tot felul de necunoscute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint