Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Îngrijorător: peste 60% din elevi nu știu să fumeze

Zoom Îngrijorător: peste 60% din elevi nu știu să fumeze

Ministerul Educației a tras un semnal de alarmă, arătând că peste 60% din elevii școlilor românești nu știu să tragă dintr-o țigară. Potrivit ministerului, dezinteresul micuților pentru fumat a atins cote alarmante, iar principalii vinovați sunt jocurile pe calculator și televizorul. Dacă, în urmă cu douăzeci de ani, elevii mergeau la veceu să poștească o țigară, acum stau ca sălbaticii cu ochii în smartphone-uri și nu mai merg la baie decât atunci când au vreo nevoie fiziologică.

”Pe vremea noastră nu era așa”, spune un elev mai mare, de clasa a douăsprezecea, care se plânge că nu mai are pe cine să învețe cum se fumează. ”Când eram eu în generală, fumau aproape toți băieții din clasă. Acum, cei care vin din urmă sunt interesați de alte lucruri. Calculatoare, Internet, studii în Anglia. Nu vă mai zic că se pierde meșteșugul rulării țigărilor. Mai sunt doar doi băieți în tot liceul care mai știu să ruleze o foiță cu tutun. După ce trec și ei Bac-ul, obiceiul o să se piardă. Mă scuzați, îmi vine să plâng.”

Din păcate, producătorii de țigări trebuie să recurgă la tot felul de artificii pentru a-i atrage pe elevi către obiceiul secular al fumatului. Dacă pe vremuri copiii trăgeau cu sete din orice mahoarcă, acum țigările trebuie să fie subțiri și să aibă aromă de mentă pentru a-i atrage pe micuți. După citit și fotbalul în fața blocului, iată că tehnologia mai face o victimă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint